Χαλκιδική: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα

Χαλκιδική: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα
Πυροσβέστης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η φωτιά έχει οριοθετηθεί, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να σβήσουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς που καίνε ακόμη εντός της καμένης έκτασης.

Επί τόπου επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα δίνουν μάχη προκειμένου η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος και τέσσερα αεροσκάφη τύπου “καναντέρ”.

Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής.

“Πολύ καλύτερη η εικόνα από το πρωί”

Μιλώντας στο Thestival η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, τόνισε και εκείνη πως “η κατάσταση της φωτιάς είναι σαφώς πολύ καλύτερη από το πρωί”.

Παράλληλα, ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που της έχουν γνωστοποιηθεί, η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε μετά από καύση κλαδιών. “Φαίνεται να μην είχε σβήσει καλά η φωτιά στα κλαδιά με συνέπεια τα ξημερώματα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ωστόσο ότι φως στα ακριβή αίτια της φωτιάς θα ρίξει η έρευνα των Αρχών.

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι εστίες φωτιάς που παραμένουν ενεργές δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή, κάτι που επιβεβαίωσε και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα