Χανιά: Πώς απέδρασαν από τα κρατητήρια οι πέντε βαρυποινίτες

Χανιά: Πώς απέδρασαν από τα κρατητήρια οι πέντε βαρυποινίτες
Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων EUROKINISSI /Θοδωρής Μανωλόπουλος

Με ποιον τρόπο κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Από το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Οι δραπέτες που είχαν προσωρινά μεταφερθεί στο Τμήμα Μεταγωγών Χανίων για να μεταφερθούν στις φυλακές και είναι όλοι τους βαρυποινίτες, για ανθρωποκτονίες, θανατηφόρες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, οι κρατούμενοι παραβίασαν το μικρό παραθυράκι στην τουαλέτα του κελιού τους και από εκεί κατάφεραν να δραπετεύσουν, ενώ από την στιγμή που έγινε αντιληπτή η απόδραση βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την εκ νέου σύλληψή τους, αφού όλοι τους κρίνονται ως εξαιρετικά σκληροί και επικίνδυνοι.

cretapost

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα, αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να βγουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost συνήθιζαν να κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Βαριές “καμπάνες” για τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία όταν απέδρασαν οι πέντε βαρυποινίτες

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης. Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι δραπέτες είναι τέσσερις Αλβανοί και ένας Πακιστανός που είχαν προσωρινά μεταφερθεί στο Τμήμα Μεταγωγών Χανίων για να μεταφερθούν στις Φυλακές και είναι όλοι τους βαρυποινίτες, για ανθρωποκτονίες, θανατηφόρες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα