Χανιά: Το Γηροκομείο στην αντεπίθεση – Ζητά την εξέταση 95 ακόμη μαρτύρων

Χανιά: Το Γηροκομείο στην αντεπίθεση – Ζητά την εξέταση 95 ακόμη μαρτύρων
Το γηροκομείο στα Χανιά το οποίο ελέγχεται για τον θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων Eurokinissi

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοίκησης του Γηροκομείου πρότεινε νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, εκτινάσσοντας τον αριθμό των προτεινόμενων μαρτύρων στους 148.

Υπόμνημα αναφορά με το οποίο ζητά την εξέταση ακόμη 95 μαρτύρων, κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου η πλευρά της διοίκησης του Γηροκομείου στα Χανιά, το οποίο ελέγχεται για τις συνθήκες θανάτου 68 τροφίμων του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοίκησης του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος, πρότεινε νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, εκτινάσσοντας τον αριθμό των προτεινόμενων μαρτύρων στους 148. Ο Νικ. Ρουσσόπουλος επεσήμανε ότι το 90% από τους μάρτυρες είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο οι οποίοι κατά τον ίδιο, διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο.

Στο συμπληρωματικό υπόμνημα μάλιστα, ζητείται α μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, κίνηση η οποία αν γίνει δεκτή, ισοδυναμεί με έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που δύσκολα είναι διαχειρίσιμος.

Σύμφωνα πάντως με το δικηγόρο, μέχρι τώρα η ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα