Χάρι Μαγκουάιρ: Μέσω βίντεο η κατάθεσή του για την επίθεση κατά αστυνομικού στη Μύκονο

Χάρι Μαγκουάιρ: Μέσω βίντεο η κατάθεσή του για την επίθεση κατά αστυνομικού στη Μύκονο
Χάρι Μαγκουάιρ AP

Ο Χάρι Μαγκουάιρ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη στις 7 Ιουνίου για την επίθεση κατά αστυνομικού στη Μύκονο. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής θα καταθέσει μέσω βίντεο.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ δεν θα παραστεί στη δίκη που έχει οριστεί στις 7 Ιουνίου στην Σύρο, για τον καβγά που έλαβε χώρα στη Μύκονο, ενώ βρισκόταν σε διακοπές.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με τη βρετανική mirror, έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να καταθέσει μέσω βίντεο στη δίκη όπου θα εξεταστεί η έφεση επί της ποινής του.

Το χρονικό

Ο Χάρι Μαγκουάιρ είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με την αστυνομία στη Μύκονο, τον Αύγουστο του 2020. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε αστυνομικό και απόπειρα δωροδοκίας και τού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2020 η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή Φάμπρικας της Μυκόνου, για διένεξη μεταξύ δύο παρεών τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα, 9 Βρετανοί που ήταν μέσα σε ένα βαν, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, ήρθαν σε αντιπαράθεση με δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν έξω από το βαν, καθώς φαίνεται να πείραξαν τις κοπέλες της παρέας τους.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και τους χώρισαν, και τότε τρεις από την μία παρέα -ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής- έβρισαν τους αστυνομικούς και χτύπησαν έναν από αυτούς με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου. Ούτε εκεί όμως ηρεμούσαν και αρνούνταν πεισματικά να μπουν στο Τμήμα, με αποτέλεσμα να επέμβουν και άντρες της Ασφάλειας.

Αφού συνέχισαν να εκτοξεύουν ύβρεις, κάποιοι από αυτούς -ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής- χτύπησαν ακόμη έναν αστυνομικό με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα για εξύβριση και για σωματικές βλάβες σε βάρος αστυνομικών.

Σχηματίστηκε σε βάρος τους σχετική δικογραφία, ενώ οι τρεις συλληφθέντες Βρετανοί αποπειράθηκαν ακόμα και να δωροδοκήσουν τους αστυνομικούς για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα