Χάθηκε μια ζωή γιατί ο Δήμαρχος Ελληνικού εκτίμησε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας για το Λούνα Παρκ

Χάθηκε μια ζωή γιατί ο Δήμαρχος Ελληνικού εκτίμησε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας για το Λούνα Παρκ
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο Αργυρούπολης Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Ελληνικού. Τι δήλωσε για τη λειτουργία του λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος (Vid)

Απαντήσεις για την τραγωδία στο λούνα παρκ έδωσε ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, ενώ εξηγεί γιατί δεν έκανε νωρίτερα δηλώσεις για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 13χρονο.

“Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό”.

“Μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δύο 24ωρα, το παιδί ακόμη δεν είχε ταφεί. Χθες έγινε η εξόδιος ακολουθία. Δεν θέλαμε πριν γίνει αυτό να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων, πριν να έχουμε μία στοιχειώδη έρευνα”, δήλωσε ο κ. Κορτζίδης, εξηγώντας γιατί δεν έδωσε απαντήσεις νωρίτερα.

Όσον αφορά στην παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ, είπε:

“Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία ενός έως τριών μηνών, και πως δεν πρόκειται για μία μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια. Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας”.

“Ήταν σωστό αυτό ή λαθος; Ποιοι είναι αρμόδιοι και πώς αυτοί λειτούργησαν για να ελέγξουν την επιχείρηση, για όσο διάστημα λειτουργούσε;”, διερωτήθηκε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΜΕ, έστρεψε τα πυρά του σε όσους “επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός”, που -όπως είπε- “θα μπορούσε να συμβεί και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις” για να “τον βγάλουν από τη μέση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα