Χίος: Συγκεντρώσεις τη νύχτα ενάντια στο χτίσιμο της νέας κλειστής δομής

Χίος: Συγκεντρώσεις τη νύχτα ενάντια στο χτίσιμο της νέας κλειστής δομής
Συγκέντρωση στο Θόλος της Χίου κατά της νέας δομής για μετανάστες Πολίτης Χίου

Σε αναταραχή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες κάτοικοι του νησιού της Χίου, ενώ έχουν γίνει καλέσματα συγκεντρώσεων σε Θόλος και Μεστά, προκειμένου να εμποδιστεί η διέλευση μηχανημάτων που φέρονται να φτάνουν από την Αθήνα νωρίς το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν στο νησί κυκλοφόρησε η πληροφορία πως το πλοίο «Πελαγίτης» που ξεκίνησε από το Κερατσίνι και αναμένεται να φτάσει στα Μεστά  της Χίου, στις 06:30 το πρωί, μεταφέρει χωματουργικά μηχανήματα που πρόκειται να κινηθούν στην περιοχή Θόλος. Εκεί έχει από μήνες ανακοινωθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι θα δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή κράτησης αιτούντων άσυλο, στα πρότυπα αυτής της Σάμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων του νησιού, έχει από το απόγευμα καλέσει τους κατοίκους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στο λιμάνι των Μεστών, στη νότια Χίο, όσο και στο Θόλος. Το βράδυ, δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται ήδη στα Μεστά, ενώ άλλοι κινούνται προς το Θόλος, κάνοντας σαφή την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας της νέας δομής στο νησί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα