Χωρίς διαβατήριο η Αναστασία Βάτσικα

Στιγμιότυπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η κατηγορούμενη στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να παραδώσει το διαβατήριο της στις αστυνομικές αρχές

Χωρίς το διαβατήριό της θα παραμείνει η Αναστασία Βάτσικα, κατηγορούμενη για κακουργήματα στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως νόμιμα δεν επιστρέφεται το επίμαχο έγγραφο συον ιδιοκτήτη του, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν την εμποδίζει  να μεταβεί και να κυκλοφορεί ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωση με την  αστυνομική ταυτότητα.

Η σύζυγος του Κυριάκου Γριβέα έχει κληθεί και παραδώσει το διαβατήριο της, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 25/2004 σύμφωνα με το οποίο αφαιρείται το διαβατήριο σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για κακούργημα. Η ίδια προσέφυγε στο ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την κίνηση αυτή ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα, έκρινε ότι η νομοθεσία που θεσπίζει περιορισμούς στην ελεύθερη έξοδο και είσοδο οποιουδήποτε Έλληνα δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, καθώς και ότι η αφαίρεση του διαβατηρίου μετά την άσκηση  κακουργηματικής ποινικής δίωξης, ανεξαρτήτως από το εάν υπάρχει απαγόρευση  εξόδου από την χώρα από δικαστική αρχή, δικαιολογείται από  λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνδέονται με την ανάγκη αποτροπής κινδύνου διαφυγής σε τρίτες χώρες (μη μέλη της Ε.Ε.) των προσώπων σε βάρος των οποίων υπάρχουν   ενδείξεις τέλεσης ιδιαιτέρως σοβαρής ποινικής κολάσιμης πράξης.

SHARE:

24Media Network