Χριστόπουλος: Θα καταλήξουν να είναι αργόμισθοι κλητήρες οι αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια

Χριστόπουλος: Θα καταλήξουν να είναι αργόμισθοι κλητήρες οι αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια
Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ - Επεισόδια έξω από τη ΣΘΕ eurokinissi

Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος κατέγραψε πέντε σημαντικές διαπιστώσει για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος εξέφρασε, με ανάρτησή του στα social media, την κάθετη αντίθεσή του στο θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Αναλυτικά

5 ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”

1. Το σχέδιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα καταλήξει σε ένα σώμα αργόμισθων κλητήρων ή περιπατητών στα πέριξ των πανεπιστημίων μας, οι οποίοι – όπως πρώτα ξέρει καλύτερα απ όλους η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. – δεν πρόκειται τίποτε να προσφέρουν.

2. Η πεποίθηση πως τα προβλήματα λύνονται με καταστολή και αστυνόμευση είναι μια επικίνδυνη δοξασία που μόνο πρόβληματα γεννά ήδη στα ελληνικά ΑΕΙ.

3. Αστυνόμευση εντός των ΑΕΙ είναι νοητή μόνο εφόσον υπάγεται στη δικαιοδοσία των πρυτανικών αρχών. Ευτυχώς η μειοψηφία των έξι δικαστών έσωσε τα προσχήματα εδώ.

4. Το νομοθέτημα δεν θα μακροημερεύσει. Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση διαδεχθεί την παρούσα – και όποτε τη διαδεχθεί – θα το καταργήσει. Στο μεταξύ, η συντηρητική παράταξη θα έχει βολέψει μερικά εκατοντάδες “δικά της παιδιά”, χωρίς αντικείμενο. “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”.

5. Το γεγονός, τέλος, ότι επιλέχθηκε η χθεσινή μέρα για την δημοσιοποίηση της απόφασης ώστε να δημιουργηθούν συνειρμοί με τα επεισόδια στο ΑΠΘ, δεν περιποιεί τιμή στο ΣτΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα