Χρυση Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής του πυρηνάρχη Περάματος

Χρυση Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής του πυρηνάρχη Περάματος
EUROKINISSI

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει ο καταδικασμένος ως πυρηνάρχης Περάματος, Αν Πανταζής.

Στην απόρριψη ακόμα μίας αίτησης αναστολής του Αν. Πανταζή προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Είχε προηγηθεί μία λιτή εισαγγελική πρόταση με την οποία ζητήθηκε η απόρριψη της αίτησης του Αν. Πανταζή για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, καθώς όπως αναφέρθηκε, δεν συντρέχουν οι λόγοι.

Ο καταδικασθείς ως μέλος της Χρυσής Αυγής για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, για ακόμη μία φορά επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο του ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νυν σύζυγός του. Μάλιστα, η πλευρά του Αν. Πανταζή, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυσης πριν καν ξεκινήσει το εφετείο. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος Δημ. Γκαβέλας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών». Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργάζεται ο καταδικασθείς. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αν. Πανταζής καταδικάστηκε ως πυρηνάρχης Περάματος που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Σε προηγούμενη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, η οποία είχε απορριφθεί, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών είχε αναφέρει κατά την απορριπτική εισήγηση της η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστήριο: «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα