Deltacron: Λάθος συναγερμός για τη νέα παραλλαγή στην Κύπρο – Τι αναφέρει ο Μαγιορκίνης

Deltacron: Λάθος συναγερμός για τη νέα παραλλαγή στην Κύπρο – Τι αναφέρει ο Μαγιορκίνης
Εργαστηριακοί έλεγχοι για τον κορονοϊό AP Photo/Charles Krupa

"Τεχνικό λάθος" φαίνεται να κρύβεται πίσω από τα 25 κρούσματα της "Deltacron" στην Κύπρο. Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε τεχνικό λάθος κατά την ανάλυση του γονιδιώματος φέρεται να οφείλεται ο συναγερμός που σήμανε για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού με το όνομα “Deltacron”, που είχε εντοπιστεί σε 25 κρούσματα στην Κύπρο.

Η Deltacron, είχε περιγραφεί ως παραλλαγή με σημαντικό αριθμό μεταλλάξεων που έχουν ταυτοποιηθεί στην Όμικρον με το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Η ανάρτηση Μαγιορκίνη

Το “τεχνικό λάθος” γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

“Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…” έγραψε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση επισυνάπτει τη δημοσίευση ενός ειδικού που εξηγεί τι ακριβώς συνέβη, μαζί με το σχόλιο “για τους μερακλήδες που θέλουν να ξέρουν τι είδους τεχνικό λάθος αναφέρεται”.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα