ΔΕΘ 2021: Αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο των αντιεμβολιαστών

ΔΕΘ 2021: Αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο των αντιεμβολιαστών
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν στην 85η ΔΕΘ Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ θα μεταβεί δύναμη αστυνομικών μεταξύ 5.000-5.500 αντρών, drones, ελικόπτερα και τα υδροφόρα οχήματα "Αίαντες". Στο επίκεντρο οι αντιεμβολιαστές που σχεδιάζουν να πάνε από διάφορα μέρη της χώρας

«Δρακόντεια» αναμένεται να είναι και φέτος τα μέτρα της Αστυνομίας για την ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται μία δύναμη αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες (Τάξη, Ασφάλεια και Τροχαία) μεταξύ 5.000-5.500 αντρών, drones, ελικόπτερα και βεβαίως τα υδροφόρα οχήματα «Αίαντες», που θα βρίσκονται επί ποδός, με την φετινή αφορμή των κινητοποιήσεων να κινείται κυρίως γύρω από τα ζητήματα του εμβολιασμού και της πανδημίας του Covid-19, αλλά και τα εργασιακά ζητήματα.

Διμοιρίες αστυνομικών θα μεταφερθούν από γειτονικούς νομούς ακόμα και από την Αττική προς ενίσχυση των συναδέλφων τους στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι φραγμοί θα στηθούν όπως κάθε χρόνο μπροστά από το Βελλίδειο Ίδρυμα. Βεβαίως, όπου κρίνεται αναγκαίο άντρες της Ασφάλειας που θα επιτηρούν τα σημεία των προσυγκεντρώσεων θα προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές υπόπτων.

Από την έως τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές, ήδη από την Παρασκευή θα μπει σε ρυθμούς κινητοποιήσεων η συμπρωτεύουσα, με το πρωί της Παρασκευής μία προγραμματισμένη συγκέντρωση υγειονομικών που διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης έναντι των μη εμβολιασμένων υγειονομικών και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση φιλάθλων του ΠΑΟΚ που διαμαρτύρονται για την επαναφορά του ιδιώνυμου στις περιπτώσεις οπαδικής βίας, ενώ ζητούν να μην γίνουν διαχωρισμοί στην είσοδο των οπαδών στα γήπεδα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Για το Σάββατο έως τώρα έχουν προγραμματιστεί πέντε συγκεντρώσεις, αρχής γενομένης στον Λευκό Πύργο που θα συγκεντρωθούν οι αντι-εμβολιαστές με την συμμετοχή πολλών ακροδεξιών οργανώσεων και αναμένεται να συμμετάσχουν αντι-εμβολιαστές από ολόκληρη την χώρα.

Ακολουθούν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα, που επίσης συγκεντρώνουν τα βλέμματα της Αστυνομίας και διαφόρων εργατικών σωματείων στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα