Διακοπές στην κυκλοφορία από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

Διακοπές στην κυκλοφορία από τις σφοδρές χιονοπτώσεις
Χιονόπτωση στην περιοχή της Καλαμπάκας Eurokinissi

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται αυτή την ώρα σε Άνω Σούλι, Γραμματικό και Βαρνάβα, ενώ ήδη οι χιονοπτώσεις έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στα Βόρεια Προάστια.

Λόγω του νέου κύματος χιονοπτώσεων διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αττική, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, στην Πάρνηθα παραμένει η διακοπή στην κυκλοφορία επί της Λ. Πάρνηθος από το τελεφερίκ προς το καζίνο. Λόγω σφοδρής χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, στο Καπανδρίτι και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 6ο χλμ., δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Διεκόπη η κυκλοφορία και στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου προς Άγιο Πέτρο.

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται αυτή την ώρα σε Άνω Σούλι, Γραμματικό και Βαρνάβα, ενώ ήδη οι χιονοπτώσεις έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στα Βόρεια Προάστια.

Στην Στερεά Ελλάδα ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, στην Βοιωτία επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από το 67ο χλμ. (κόμβος Σχηματαρίου), έως το 121ο (κόμβος Μαρτίνου) και στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδας, από το 1ο -17ο χλμ.

Επιπλέον, η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν για την Εύβοια, επί της Νέας Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από το 1ο – 16ο χλμ. και στην Εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο – 47ο χλμ.

Πρόσθετα, στην Εύβοια έχουν αποκλειστεί από το χιόνι οι τοπικές κοινότητες Μακρυχωρίου, Βρύσης και Κρεμμαστού, ενώ αυτή την ώρα παρατηρείται έντονη χιονόπτωση στην Κύμη.

Αναλυτικά όλες τις διακοπές στην κυκλοφορία και τα σημεία που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Από κλιμάκια της Πυροσβεστικής σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν δύο άτομα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε λόγω χιονόπτωσης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνας του νομού Θεσσαλονίκης. Ανάλογη επιχείρηση στήθηκε για την μεταφορά σε ασφαλές σημείο τριών ατόμων, έπειτα από τον αποκλεισμό τους, λόγω χιονόπτωσης, σε αγροικία στην περιοχή Μανωλάτες της Σάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα