Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό. Από το Μαξίμου, στο υπουργείο Εργασίας. Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στο υπουργείο Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στο υπουργείο Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Επεισόδια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Οι διαδηλωτές έσπασαν το αστυνομικό μπλοκ. Χρήση χημικών από την αστυνομία

Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ μέλη του ΠΑΜΕ, ενώσεων συνταξιούχων και αστυνομίας. Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από το Σύνταγμα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, έφθασαν στη Βουλή πραγματοποιώντας νωρίτερα πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Από το υπουργείο, οι περίπου 1000 διαδηλωτές, κινήθηκαν προς τη Βασιλίσσης Σοφίας με σκοπό να συναντήσουν τα άλλα μέλη του ΠΑΜΕ που παρέμεναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα και έχοντας ξεδιπλώσει πανό.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο μετά τις 14:00 χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση.

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό. Από το Μαξίμου, στο υπουργείο Εργασίας. Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα

Το πρωί, περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από τις 7.45 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή, χωρίς να ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία.

Μπροστά στο Μέγαρο όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να προχωρήσουν προς το Μέγαρο, οι οποίοι παρέμεναν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "απαιτούν το έκτρωμα του σχεδίου διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, Κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παρθεί πίσω".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η ΑΔΕΔΥ η οποία επίσης αντιδρά στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο μιας σειράς κινητοποιήσεων που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα.

SHARE:

24Media Network