Διευρύνονται ο έρευνες στην θάλασσα μετά την ανεύρεση ακόμη δύο θυμάτων

Έρευνες από θαλάσσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων
Έρευνες από θαλάσσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων EUROKINISSI

Αγώνας δρόμου από τα Εγκληματολογικά να ολοκληρώσουν τις ταυτοποιήσεις, Φόβοι ότι στους σάκους είναι περισσότεροι του ενός θύματος σε ορισμένες περιπτώσεις ή περισσότεροι σάκοι για το ίδιο άτομο. Εντοπίστηκαν δύο ακόμη θύματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι  ανέρχεται στους 76 πλέον. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής, άρα σύνολο, 80.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 8 άτομα. Εντωμεταξύ σε γυναίκα τελικά ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού στις Φλέβες, η οποία φέρει εγκαύματα και έτσι εντάσσεται στη λίστα των θυμάτων.

Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε χθες νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Την σορό του νεκρού άντρα εντόπισαν και ανέσυραν δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού. Τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί, ακόμη.

ADVERTISING

Συνολικά πλέον από την θάλασσα έχουν ανασυρθεί 8 νεκροί.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής από στεριάς στο Μάτι, γίνονται με λιγότερο προσωπικό πλέον, αφού ολοκληρώθηκαν σε σπίτια και σε ρέματα με αρνητικά αποτελέσματα έως τώρα και απλά διπλοελέγχονται για παν ενδεχόμενο κάποια σημεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα και σαρώνεται η θαλάσσια περιοχή από την Ραφήνα, έως του Πεταλιούς, την Μακρόνησο και την Κέα με δύτες και βαθυσκάφος, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί χθες και σήμερα ακόμη δύο θύματα, ένα στο Κόκκινο Λιμανάκι και ένα στις Φλέβες στον Σαρωνικό.

Πλέον, έρευνες γίνονται σε όλο τον Σαρωνικό, στο Σούνιο, το Λαύριο και το νησάκι Πάτροκλος. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο βάρος πλέον πέφτει στις πλάτες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να ολοκληρωθεί το θρίλερ των αγνοουμένων, πάντα με το φόβο κάποιες περιπτώσεις να μην μπορέσουν καν να ταυτοποιηθούν…

Η μακάβρια λίστα και η αγωνία μέχρι την ολοκλήρωση των ταυτοποιήσεων

Ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 80, μαζί με τους τέσσερις που απεβίωσαν στα νοσοκομεία και υπολείπονται 8 που είναι αγνοούμενοι, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για το σύνολο των σορών ή υπολειμμάτων σορών που έχουν εντοπιστεί.

Οι υπόλοιπες ταυτοποιήσεις που εκκρεμούν είναι οι πιο δύσκολες και αυτό γιατί εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει συμβεί ό,τι συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, όπου σε έναν σάκο υπήρχε μία σωρός αλλά με αφομοιωμένα πάνω της τα γενετικά υλικά τεσσάρων ανθρώπων!

Επίσης μπορεί απλά να μπήκαν σε διαφορετικούς σάκους μέλη της ίδιας σορού και έτσι να εξηγηθεί και το μυστήριο των επιπλέον αριθμών σε σχέση με τους αγνοουμένους ή κάποιοι να μην είχαν καν συγγενείς για να τους δηλώσουν ως αγνοούμενους.

Πρόσθετα, 71 συγγενείς αγνοουμένων έχουν δώσει δείγμα DNA, στις Αρχές για διασταύρωση και ταυτοποίηση με τις σορούς.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι ίδιος με τις σορούς γιατί πολύ απλά οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν από την ίδια οικογένεια. Σημειώνεται ότι παραπάνω από 40 δηλώσεις αγνοουμένων αφαιρέθηκαν από την λίστα αφού βρέθηκαν και προέκυψε πως είχαν επανενωθεί με τους δικούς τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Πλέον από τους 164 ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι 43 και 11 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, αφού ακόμη ένας τραυματίας χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Από τα 23 παιδιά έχει παραμείνει πλέον νοσηλευόμενο στο Παίδων, ένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη - Τι ζητά η οικογένειά του

Οικογένεια Φιλιππόπουλου: Κηδεύονται οι 9χρονες δίδυμες - Τελευταίο αντίο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα

Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών: Τα 15 προκαταρκτικά συμπεράσματα για τις φωτιές στην Αττική

SHARE:

24Media Network