Δικαστική έρευνα για "κύκλωμα" στις προμήθειες τροφίμων του Ελληνικού Στρατού

Δικαστική έρευνα για "κύκλωμα" στις προμήθειες τροφίμων του Ελληνικού Στρατού

Για ποιους λόγους διατάχθηκε δικαστική έρευνα για "κύκλωμα" που σχετίζεται με τις προμήθειες τροφίμων στα στρατόπεδα της χώρας

Τη διερεύνηση καταγγελιών για "κύκλωμα" που ελέγχει τις προμήθειες τροφίμων τού Ελληνικού Στρατού, παρήγγειλε η προϊσταμένη τής εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κ. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις προμήθειες τροφίμων τού Ελληνικού Στρατού μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, αναφέρεται στην ύπαρξη μηχανισμού, στον οποίο συμμετέχουν στρατιωτικοί γιατροί και ελεγκτές, ο οποίος (σ.σ.: μηχανισμός) προωθεί στο στρατό προμηθευτές.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, οι προμηθευτές είναι ήδη σε συνεργασία με τα πρόσωπα που τους επιλέγουν για το στρατό.

Έτσι, κατά την εφημερίδα, το εν λόγω κύκλωμα εμφανίζεται να πιστοποιεί συγκεκριμένες βιομηχανίες, εξασφαλίζοντας τους το προνόμιο να προτιμηθούν από το στρατό, ενώ, παράλληλα, τα μέλη του μετέχουν σε ιδιωτική εταιρεία, που έχει ως πελάτες τούς ελεγχόμενους.

Η παραγγελία της κ. Φάκου προς τον εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρκτική, είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, ώστε να ερευνηθεί αν και από ποιους στην υπόθεση διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

SHARE:

24Media Network