Δίκη C4I: Διακοπή εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών

Εφετείο - Φωτό αρχείου
Εφετείο - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Την αποβολή του Δημοσίου από πολιτική αγωγή ζητά η υπεράσπιση.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν μέσα στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η δίκη για την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I, υποχρέωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην διακοπή της διαδικασίας.

Μέσα στην αίθουσα του Μεγάρου του Εφετείου Αθήνας επικρατούσε τόσο κρύο που οι παράγοντες της δίκη υποχρεώθηκαν να σταματήσουν την εκδίκαση της υπόθεση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Παρά τις προσπάθειες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να βρει άλλη αίθουσα με θέρμανση για να συνεχίσει η ακροαματική διαδικασία κάτι τέτοιο δεν στάθηκε εφικτό. Φυσικά, η διακοπή λόγω ... ψύχους δεν είναι κάτι πρωτοφανές στα δικαστήρια της Αθήνας.

Το ίδιο έχει συμβεί κατά καιρούς σε άλλες μεγάλες υποθέσεις, όπως και στα «μαύρα ταμεία» της Siemens, όπου οι δικηγόροι είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα πριν μήνες, αφού έπρεπε να εργάζονται φορώντας τα παλτό τους. Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η υπεράσπιση ζήτησε την αποβολή του Δημοσίου από πολιτική αγωγή.

Ο συνήγορος της αμερικανικής εταιρίας SAIC, που ανέλαβε το έργο του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρθηκε σε σχετική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την οποία -όπως είπε- έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας. Σύμφωνα με την απόφαση το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία το ποσό των 39.700.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σημίτης: Είναι επικίνδυνο να συρόμαστε στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας

Σκάνδαλο C4i: Για παθητική δωροδοκία ελέγχεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Υπόθεση C4I: Η κατάθεση που εμπλέκει Παπαντωνίου - Δείχνει και Σημίτη ότι "γνώριζε"

Ζαν Κλοντ Όσβαλντ: Η φράση της εισαγγελέως και οι φήμες περί απαγωγής

SHARE:

24Media Network