Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Σταμπέλος, έπαθε "σοκ" και ξέχασε τον Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

Ο Γ. Σταμπέλος δεν θυμάται τίποτα από τη συνομιλία που είχε με το τότε βουλευτή Λαγό, τον οποίο "αψυχολόγητα" κάλεσε για να τον ενημερώσει αν και είχαν "τυπικές σχέσεις".

Σε... κενό μνήμης απέδωσε ο Γ. Σταμπέλος το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ούτε σήμερα να δώσει διευκρινήσεις στο δικαστήριο της Χρυσής Αυγής για το τί ειπώθηκε στο τηλεφώνημα που «αψυχολόγητα» είχε αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, με τον τότε βουλευτή Λαγό.

Ο κατηγορούμενος ως μέλος του τάγματος εφόδου Νίκαιας, δήλωσε εθνικιστής και υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής ακόμα και σήμερα, και στις επίμονες ερωτήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση είπε: «Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα.... του λάθους τηλεφωνήματος (σ.σ. στο Γ. Ρουπακιά αντί του Γ. Πατέλη) και της αψυχολόγητης κίνησής μου στον κύριο Ιωάννη Λαγό». Στις απαντήσεις του ανακάλεσε ορισμένα στοιχεία από τις προηγούμενες απολογίες του, έπεσε σε αντιφάσεις απαντώντας σε ερωτήσεις, ενώ όποτε ένιωθε «στριμωγμένος», δήλωνε ταραγμένος και σοκαρισμένος.

ADVERTISING

Ο Γ. Σταμπέλος δέχθηκε το συνεχές σφυροκόπημα της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, μόνο για να καταλήξει ότι τηλεφώνησε κατά λάθος στον Γ. Ρουπακιά μετά τη δολοφονία Φύσσα ενώ ήθελε να πάρει τον Γ. Πατέλη για να τον ενημερώσει για την παραλαβή φυλλαδίων. Όταν ο Γ. Ρουπακιάς του είπε: «δεν μπορώ να σου μιλήσω τώρα, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν παίρνουν το κινητό μου», «αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στον Ιω. Λαγό να τον ενημερώσω», παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν είχε καμία σχέση και επαφή μαζί του στο παρελθόν.

Κατηγορούμενος: Κατευθυνόμενος σπίτι μου στο Μοσχάτο, θέλησα να τηλεφωνήσω στον Πατέλη για να του πω ότι παρέλαβα τα φυλλάδια και πάω σπίτι μου στο Μοσχάτο.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγ: Ποτέ. Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα το Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρ: τί είπατε;

Κατηγ: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου...». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιω. Λαγό

Πρ: Γιατί;

Κατηγ: Να τον ενημερώσω....

Πρ: Τηλεφωνείτε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμιά σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα...

Κατηγ: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.

Πρ: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται και περνάτε το Λαγό.

Κατηγ: Ήμουν σε σοκ.

Πρ: Γιατί συνδέσατε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Κατηγ: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.

Πρ: Γιατί οδηγείται το μυαλό σας εκεί;

Κατηγ: Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ και μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρ: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέεται με τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους έχει τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο...

Του είπα ότι καταλάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς...

Πρ: Δεν σας είπε ποιός είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;

Κατηγ: Εδώ έχω κενό μνήμης...

Πρ: δεν έπρεπε να πάει το μυαλό σας να ενημερώσετε τη γυναικά του, κάποιον δικό του;

Κατηγ: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι φίλος;

Πρ: Γιατί ο Λαγός τί σας ήταν;

Κατηγ: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα... δεν θυμάμαι τίποτα... Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρ: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά το Λαγό;

Κατηγ: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα....

(..)

Πρ: Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα.... του λάθους και του αψυχολόγητης κίνησης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό

Κατηγ: Το ότι υπήρχαν άνθρωποι που λένε ότι σας είδαν στο σημείο...

Πρ: Σαφώς. Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;

Κατηγ: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;

Πρ: Μα για αυτό ακριβώς...

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση.

Σουβενίρ - σβάστικα

Ερωτώμενος σχετικά με το ναζιστικό χαιρετισμό, ο Γ. Σταμπέλος κατέθεσε κι αυτός πως πρόκειται για αρχαιοελληνικό χαιρετισμό τον οποίο «καπηλεύτηκαν οι πάντες και τα πάντα». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει πως σε τουριστικές περιοχές υπάρχουν και σουβενίρ με τον αγκυλωτό σταυρό.

Κατηγορούμενος: Η σβάστικα ή ο αγκυλωτός σταυρός, ο Μαίανδρος.... η Βουλή είναι γεμάτη από μαιάνδρους και κάποιοι ισχυρίζονται πως ειναι ναζιστικός... Σε όποια τουριστική περιοχή και να πάτε, θα τα δειτε σε σουβενίρ...

Πρόεδρος: Πού τα είδατε σε σουβενίρ;

Κατηγ: Θα το θυμηθώ. Το έχω δει. Καθοδόν για Μελιγαλά ή Θερμοπύλες κάναμε στάση και το σχολιάζαμε. Στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών είναι γεμάτο το ταβάνι με μαιάνδρους...

Πρ: Έχετε συγκεντρώσει στοιχεία...

Κατηγ: Εννοείται, παίζεται η ζωή μου, αν κάποιος πάει στο Α’ Νεκροταφείο τα μνήματα είναι γεμάτα με τα προαναφερόμενα. Τι να κάνουμε; Να τα γκρεμίζουμε όλα;

Πρ: Είναι λέτε αρχαιοελληνικός χαιρετισμός αλλά τον καπηλεύθηκαν. Έστω κι έτσι, δεν σας προβληματίζει;

Κατηγ: Εγώ ασχολούμαι με την αρχή, ποιός το πρωτοέκανε. Ο άνθρωπος που είπε το «όχι» το ‘40, χαιρετούσε έτσι και εγώ είμαι Έλληνας.

Πρ: Λέτε ότι είναι αρχαιοελληνικός και δεν σας αποτρέπει κάτι να το κάνετε σε δημόσιο χώρο, δες σας αναστέλει....

Κατηγ: Όχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Γιώργος Ρουπακιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναιρέσεις και κενά στην απολογία του Ρουπακιά - "Λέτε πως φταίει ο Παύλος;" ρώτησε η πάρεδρος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Πατέλης "έδωσε" μόνο Ρουπακιά - Δήλωσε ήσυχος με την συνείδησή του

Ρουπακιάς για δολοφονία Φύσσα: Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα έγινε ό,τι έγινε

SHARE:

24Media Network