Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αποφυλάκισή του ζητά ο Ηλ. Κασιδιάρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αποφυλάκισή του ζητά ο Ηλ. Κασιδιάρης
Δίκη Χρυσής Αυγής ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ζήτησε για πρώτη φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασθείς πρωτοδίκως ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενος που εκτίει ποινή 13 ετών, μεταξύ άλλων ανέφερε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: “Εκτίω ποινή κάθειρξης για τον πολυετή δυναμικό μου αγώνα ενάντια στη διαφθορά. Πλέον όσα φώναζα για τις μίζες αποδεικνύονται αληθή, στις ξένες χώρες από τα ξένα συστήματα. Εδώ το δικαστικό σύστημα ανέχεται διαφθορά”.

Πρόσθεσε δε ότι το 2015 έμεινε κρατούμενος εξαιτίας των εκλογών.

Από την πλευρά της, η συνήγορος του Βάσω Πανταζή υποστήριξε ότι ο εντολέας της έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. “Η πρωτόδικη απόφαση, δεν εξειδικεύει για ποιο λόγο δεν του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, κάνει μία γενική αναφορά ότι διεύθυναν. Όλο το κατηγορητήριο στηρίζεται σε περικοπές συγκεκριμένων ομιλιών του.

Έχουν απομονωθεί φράσεις και έχουν εμφανιστεί σε άλλο πλαίσιο από την πραγματικότητα” είπε και ισχυρίστηκε ότι η παραμονή του Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού οδηγεί σε ανεπανόρθωτη βλάβη του καθώς “είναι ο μοναδικός Έλληνας κρατούμενος που υπάρχει κατάπτυστη απόφαση γενικής γραμματείας αντεγκληματικής να μην του επιτρέπεται καμία επικοινωνία αλλά μέσω δικηγόρου του. Στην παγκόσμια πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί μόνο σε δύο κράτη, στην Τουρκία και την Ουκρανία”.

Ίδιο αίτημα υπέβαλε στο δικαστήριο και ο Ιωάννης Λαγός, που για τρίτη φορά ζητά την αποφυλάκισή του αναστέλλοντας την εκτέλεση της ποινής του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα