Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Δευτέρα οι ποινές

Τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της απόφασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020
Τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της απόφασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI

Την Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες στην μεγαλύτερη δίκη στην ελληνική ιστορία

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει εκ νέου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, να προτείνει το πλαίσιο των ποινών που θα πρέπει να επιβληθεί σε κάθε έναν από τους καταδικασθέντες στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι αγορεύσεις της υπεράσπισης, σχετικά με τα ελαφρυντικά, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, με τους συνηγόρουν να προτάσσουν ο πόσο καλοί οικογενειάρχες είναι οι εντολείς τους ενώ επικαλέστηκαν και τη Δημοκρατία η οποία, όπως είπαν "με την απόφαση, έχασε".

Με την έναρξη της δίκης η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πήρε το λόγο και ουσιαστικά απολογήθηκε για την πρότασή της να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους. 

Την αρχική πρόταση της εισαγγελέως, για αθώωση των κατηγορουμένων, επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ  ο αδερφός και δικηγόρος του Τάκης Μιχαλόλιας χαρακτήρισε "ξυπόλυτους" όσους κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το Εφετείο, στην μεγαλειώδη συγκέντρωση, το πρωί της Τετάρτης.

Νωρίτερα από την υπεράσπιση του Κασιδιάρη ακούστηκε και η φράση "Τι κάνανε; Ένα κόμμα είχανε. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τους εξαφανίσουμε;".

Εκτός από τις ποινές, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Θα είναι η 456η συνεδρίαση της δίκης που ξεκίνησε το 2014 με 67 άτομα να περνούν από το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

SHARE:

24Media Network