Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ξένο σώμα” δηλώνει τώρα ο Στ. Μπούκουρας – “Να διαλυθεί το κόμμα αν έχει σχέση”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ξένο σώμα” δηλώνει τώρα ο Στ. Μπούκουρας – “Να διαλυθεί το κόμμα αν έχει σχέση”
Απολογία του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Απολογήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρώην βουλευτής Στ. Μπούκουρας. Μίλησε για τη "δεύτερη εφηβεία" που έζησε στο κόμμα.

Ένα «ωραίο παρεάκι» χωρίς σβάστικες και ναζιστικούς χαιρετισμούς, έβλεπε στη Χρυσή Αυγή ο πρώην βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση χαρακτήρισε την περίοδο που εντάχθηκε στο κόμμα «δεύτερη εφηβεία». Μία «εφηβεία» που ολοκληρώθηκε ωστόσο, στην αποχώρησή του τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όταν ο κατηγορούμενος διάβασε τη δικογραφία και είδε τα «ρεαλιστικά στοιχεία».

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα «εν ήθελα να κυκλοφορήσω φοβόμουν και ντρεπόμουν. Φοβόμουν αντίποινα και ντρεπόμουν γιατί ένας φερόμενος οπαδός της Χρυσής Αυγής είχε κάνει την ανθρωποκτονία».

Πρόεδρος: «Γιατί δεν φύγατε τότε και το κάνατε τέσσερις μήνες αργότερα όταν κληθήκατε σε απολογία;»

Κατηγορούμενος: «Βίωσα μια άδικη προφυλάκιση. Περίμενα να υπάρξει το ρεαλιστικό στοιχείο. Αποχώρησα όταν διάβασα τη δικογραφία. Ήμουν βουλευτής δεν μπορούσα να αποχωρήσω με φήμες.»

Απολογία του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Σύμφωνα με τον Στ. Μπούκουρα, ο οποίος -σε αντίθεση με το Νικ. Μιχαλολιάκο – αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το οτιδήποτε, η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να διαλυθεί «ως οργάνωση και ως κόμμα στην περίπτωση που αποδειχθεί η εμπλοκή της στη δολοφονία Φύσσα». Χαρακτήρισε «προϊόν πολιτικής εντολής» την προφυλάκισή του καταγγέλοντας την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή, καθώς προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορούμενος: «Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυς. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική.

Πρόεδρος: «Τι σημαίνει “ήμουν ξένο σώμα”;»

Μπούκουρας: «Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος.»

Πρόεδρος: «Και άλλοι…»

Μπούκουρας: «Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. Το κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο.»

Τέλος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ακραία ρητορική, ενώ αναφερόμενος στον ναζιστικό χαιρετισμό, είπε ότι δεν είδε ποτέ βουλευτές «να χαιρετούν με αυτό τον τρόπο, με τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό αλλά είναι δικαίωμα του καθενός».

Απολογία του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα