Δίκη Φιλιππίδη: Στην αντεπίθεση ο Μπιμπίλας – Πέταξε λαχεία στη συνήγορο υπεράσπισης

Δίκη Φιλιππίδη: Στην αντεπίθεση ο Μπιμπίλας – Πέταξε λαχεία στη συνήγορο υπεράσπισης
Σπύρος Μπιμπίλας ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON/24MEDIA

Νέα ένταση στη δίκη Φιλιππίδη, όταν η συνηγόρος υπεράσπισης αμφέβαλε για την αξιοπιστία και την αμεροληψία του προέδρου του ΣΕΗ, με εκείνον να απαντά, πετώντας δύο λαχεία. Απορρίφθηκε το αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα - Νίνου.

«Αλαλούμ» επικράτησε ακόμα μια φορά στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, υποχρεώνοντας και πάλι τη διακοπή της διαδικασίας, όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας πέταξε… δύο λαχεία προς το πρόσωπο της Κικής Πακιρτζίδου, συνηγόρου υπεράσπισης.

Ο λόγος; Η υπερασπίστρια αμφέβαλε για την αξιοπιστία και την αμεροληψία του προέδρου του ΣΕΗ αναφορικά με το πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη, καταθέτοντας στο δικαστήριο δημοσίευμα με δήλωση του Σπ. Μπιμπίλα ότι σωστά ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του μάρτυρα ο οποίος αντέκρουσε του ισχυρισμούς της δικηγόρου, λέγοντας: «θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου;».

Εμφάνισε στο δικαστήριο λαχεία που κατά τον ίδιο, του αγόρασε η Κική Πακιρτζίδου την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρθηκε, η συνήγορος τον είχε καλέσει σε γεύμα στη Θεσσαλονίκη.

Μου παρήγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία, ενώ εγώ δεν ήθελα”, είπε ο μάρτυρας, με τη δικηγόρο να υποστηρίζει πως το ραντεβού έγινε για να του επισημάνει ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.

Η αντίδραση του Σπ. Μπιμπίλα ήταν να πετάξει τα λαχεία που του είχε αγοράσει η συνήγορος προς το μέρος της, και να αποχωρήσει από την αίθουσα. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά με την πρόεδρο να σημειώνει ότι η ένταση αυτή «γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

“Φίδι κολοβό” χαρακτήρισαν τον Μπιμπίλα

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, διεκόπη και πάλι η διαδικασία, όταν η Ελπίδα Νίνου διέψευσε την κατάθεση του πρόεδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα.

Το ζήτημα που προκάλεσε την αναστάτωση ήταν το κατά ποσό ο Πέτρος Φιλιππίδης έφυγε από το σπίτι του -όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας- και για ένα διάστημα διέμενε με μια φίλη του γιου του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Υπεράσπιση: Σας διαψεύδει η κα Νίνου!

Μάρτυρας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νίνου!

Από το ακροατήριο σηκώθηκαν τόσο ο γιος Φιλιππίδης και η μητέρα του όσο και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους. Η Ελπίδα Νίνου φώναξε προς το δικαστήριο: “Σας παρακαλώ, πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό”, αλλά η πρόεδρος προχώρησε σε διακοπή.

Η Πηνελοπη Αναστασοπούλου από την πλευρά της φώναξε: “Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!”.

Φίλοι του κατηγορούμενου επιτέθηκαν φραστικά κατά του Σπύρου Μπιμπίλα χαρακτηρίζοντας τον “φίδι. Φίδι! Φίδι! Εσυ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!,, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να απαντά: “Ντροπη! Ντροπη! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;!”.

Απορρίφθηκε το αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου

Αρνητικό ήταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπιση να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Ελπίδα Νίνου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ύστερα από σύσκεψη, εκφώνησε την απόφαση της έδρας λέγοντας: «Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα