Δίκη Λιγνάδη: Οι φωτογραφίες από την Επίδαυρο που διαψεύδουν τον σκηνοθέτη

Δίκη Λιγνάδη: Οι φωτογραφίες από την Επίδαυρο που διαψεύδουν τον σκηνοθέτη
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Μάρτυρας διαψεύδει τον ισχυρισμό του Δημήτρη Λιγνάδη ότι το καλοκαίρι του 2015 δεν είχε κάνει το επίμαχο ταξίδι στην Επίδαυρο.

Έξι φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από το ταξίδι στην Επίδαυρο το 2015, κατά το οποίο ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να βίασε έναν από τους καταγγέλοντες, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ένας φίλος και σύμμαθητής του. Μία εξ αυτών μάλιστα, η οποία φαίνεται να έχει ληφθεί την ημέρα που οι τρεις τους έφτασαν στο ξενοδοχείο, απεικονίζει τον κατηγορούμενο, ανατρέποντας πλήρως τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Ο μάρτυρας μέσω του φωτογραφικού αυτού υλικού θέλησε να ισχυροποιήσει τους ισχυρισμούς του φίλου του. Όπως ήταν αναμενόμενο, η υπεράσπιση έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις από τον μάρτυρα, φτάνοντας στο σημείο να ρωτήσει αν τον απασχολεί το γεγονός ότι οι φωτογραφίες θα βγουν στη δημοσιότητα. Ο Αλέξης Κούγιας πάντως, δεν εξέτασε ενδελεχώς τον μάρτυρα, πράγμα που πρόκειται να κάνει κατά την επόμενη συνεδρίαση στις 29 Απριλίου.

Υπεράσπιση: «Τι ημερομηνία είναι οι φωτογραφίες και πώς μπορείτε να το αποδείξετε ότι είναι από αυτή την ημέρα;»

Μάρτυρας: «Λογικά από τις ιδιότητες από τον υπολογιστή.»

Υπεράσπιση: «Στην επομένη συνεδρίαση μπορείτε να μας φέρετε τα στοιχεία;»

Μάρτυρας: «Θα προσπαθήσω.»

Υπεράσπιση: «Πότε τις βρήκατε;»

Μάρτυρας: «Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.»

Υπεράσπιση: «Δε σας ενδιαφέρει που θα βγουν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα;»

Μάρτυρας: «Πάμε παρακάτω…»

Υπεράσπιση: «Μέχρι τώρα λέγατε ότι ο Λιγνάδης δε σας άφηνε να βγάζετε φωτογραφίες.»

Μάρτυρας: «Να ανεβάζουμε.»

Υπεράσπιση: «Αν βγάλεις τη φωτογραφία, δεν μπορείς να ελέγξεις τι θα την κάνει ο άλλος.»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, «ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει απο τον καταγγέλλοντα να του κάνει σεξουαλικές πράξεις. Μια φορα μπροστά μου του είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δεν έγινε τελικα μπροστά μου γιατί εκείνος αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του”. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε τόσο στο επίμαχο ταξίδι όσο και στην ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού. Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος, αφού ο φίλος του είχε πάει για ύπνο, έφυγε χωρίς να πει κάτι από το μπαλκόνι όπου κάθονταν οι δύο τους.

Πρόεδρος: «Το βράδυ στη βεράντα, πόση ώρα μείνατε;»

Μάρτυρας: «Γύρω στα δέκα λεπτά.»

Πρόεδρος: «Συζητούσατε κάτι με τον κατηγορούμενο;»

Μάρτυρας: «Θυμάμαι απλά να κοιτάω τη θέα, να είμαστε χαλαροί και να ξεκουραζόμαστε.»

Πρόεδρος: «Χωρίς να σας πει κάτι ο κατηγορούμενος σηκώθηκε και έφυγε;»

Μάρτυρας: «Ναι.»

Πρόεδρος: «Δεν θυμάστε να σας είπε κάτι αποτρεπτικό για να μην πάτε μέσα στο δωμάτιο;»

Μάρτυρας: «Αν ήταν να πάει για ύπνο θα έλεγε κάτι, μια καληνύχτα.»

(…)

Πολιτική Αγωγή: «Έχετε δει άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του, πέρα από τα άτομα που έχετε αναφέρει στην κατάθεσή σας;»

Μάρτυρας: «Ναι, δε θυμάμαι ονόματα, ήταν και κορίτσια, συνομήλικοί μου και πιο μικροί.»

Πολιτική Αγωγή: «Ήταν στο σπίτι του μέσα; Στο σαλόνι;»

Μάρτυρας: «Ναι. Κάναμε συζητήσεις και πίναμε ποτό.»

Πολιτική Αγωγή: «Γιατί ήταν εκεί αυτά τα παιδιά; Μήπως ήταν παιδιά από τους θιάσους;»

Μάρτυρας: «Δεν το γνωρίζω.»

Πολιτική Αγωγή: «Γιατί σταμάτησε η σχέση σας με τον κατηγορούμενο;»

Μάρτυρας: «Όταν τελειώσα το σχολείο σταμάτησε και η επαφή μας και τα τηλέφωνα. Για μένα αυτό ισχύει, για τους άλλους δεν γνωρίζω.»

Πολιτική Αγωγή: «Τον Ιανουάριο του ’21 ξεκίνησε ένα μεγάλο σούσουρο στα ΜΜΕ για τον κατηγορούμενο. Το είχατε δει; Μιλήσατε τότε με κάποιον από εκείνη την παρέα του 2015;»

Μάρτυρας: «Ήρθε σε επαφή ο καταγγέλλων τότε μαζί μου. Βρεθήκαμε από κοντά και μου είπε τι συνέβη στην Επίδαυρο.»

Πολιτική Αγωγή: «Ήταν ψύχραιμος όταν σας έλεγε για το γεγονός;»

Μάρτυρας: «Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα ερχόνταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.»

“Είδα τον Λιγνάδη με δύο νεαρούς”

Επιβαρυντικός ως προς τους ισχυρισμούς Λιγνάδη ήταν και ακόμη ένα μάρτυρας, ηθοποιός ο οποίος έτυχε να συναντήσει στο 2015 τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο και όπως εξήγησε στο δικαστήριο ήταν μαζί με δύο άτομα. Ανέφερε δε, ότι είχε δει το σκηνοθέτη το τριήμερο 24 με 26 Ιουλίου του 2015, καθώς και ότι ένιωσε την ανάγκη να το καταθέσει στις αρχές αυτοβούλως, όπως και έκανε, ανεξαρτήτως αν συνδέεται ή όχι με την κατηγορία του βιασμού.

«Αρχικά είχα δει στα μέσα ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονταν ήταν για τον Αύγουστο του 2015, εγώ ωστόσο θυμόμουν ότι τον είχα δει τον Ιούλιο του 2015, στην Επίδαυρο. Έτσι, όταν έλεγαν για τον Αύγουστο το άφησα. Μετά ωστόσο όταν είδα στον Τύπο ότι ανασκεύασαν το συζήτησα με μία γνωστή μου, και μου είπε, αν σε ενδιαφέρει να πας, σε μία εκ των συνηγόρων, την κύρια Κουρτέση. Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα τον Λιγνάδη με δύο νεαρούς» είπε σχετικά.

Πρόεδρος: «Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;»

Μάρτυρας: «Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τ’ άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.»

Πρόεδρος: «Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δε σας έκανε κάπως επιφυλακτικό; Πήγατε να καταθέσετε για άτομα που έχουν διορθώσει την ημερομηνία του συμβάντος.  Δεν ήσασταν επιφυλακτικός;»

Μάρτυρας: «Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο αν θυμάμαι καλά.»

Πρόεδρος: «Είναι δύο άτομα, άγνωστα σε εσάς, που έχουν διορθώσει την ημερομηνία, δεν σκεφτήκατε “πού να εμπλακώ τώρα;”»

Μάρτυρας: «Πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Και εμένα εάν μου πείτε τις ημερομηνίες τώρα, δε θα τις θυμάμαι. Θυμήθηκα διότι ήταν οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης παράστασης. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να το κάνω, χωρίς να ξέρω ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει κάτι για αυτά που κατηγορείται.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα