Δημήτρης Λιγνάδης: Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος καταγγέλλοντος

Δημήτρης Λιγνάδης: Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος καταγγέλλοντος
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυση για ψευδή κατάθεση υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω της υπεράσπισης σε βάρος του δεύτερου καταγγέλλοντος. Οι ερωτήσεις Κούγια στον μάρτυρα.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δεύτερου καταγγέλλοντος υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω της υπεράσπισης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πριν ολοκληρώσει την εξέταση του μάρτυρα, ο Αλέξης Κούγιας πήρε τον λόγο υποστηρίζοντας ότι διέπραξε το αδίκημα της ψεύδους κατάθεσης κατά την ακροαματική διαδικασία.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του εισαγγελέας της έδρας να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης να παραδοθεί στο δικαστήριο το κινητό τηλέφωνο του μάρτυρα προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με συγκεκριμένα πρόσωπα από την έναρξη της δίκης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η κατηγορία που εξετάζει το δικαστήριο είναι αυτή του βιασμού κατά συρροή και δεν διενεργείται προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του μάρτυρα, επομένως το αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον μάρτυρα για τις επαφές που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό.

Υπεράσπιση: Επί πέντε μήνες δεν έχετε καμία επικοινωνία μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό και θεωρούσατε ότι είστε μαζί;

Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος. Δεν υπήρχε ποτέ το «χωρίζουμε».

Υπεράσπιση: Γιατί μείνατε με κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος.

Υπεράσπιση: Γιατί πήγατε στον Λιγνάδη; Γιατί δεν πήγατε στον φίλο σας;

Μάρτυρας: Γιατί ο κατηγορούμενος μου ήρθε πρώτος στο μυαλό.

Υπεράσπιση: Σε αυτή τη φωτογραφία, ο Λιγνάδης είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, έχετε δει την έκφραση σας; Αυτή η φωτογραφία είναι πέντε μήνες μετά το φερόμενο βιασμό σας;

Μάρτυρας: Βλέπω έναν άνθρωπο που ήταν πολύ ερωτευμένος και δεν τον ένοιαζε πλέον να πάει στο καμαρίνι του βιαστή του να του χαμογελάει και να φωτογραφίζεται.

Υπεράσπιση: Εσείς, εάν σας έλεγε ο Λιγνάδης ότι «είμαστε μαζί» θα κάνατε καταγγελία για βιασμό;

Πρόεδρος: Είναι υποθετική ερώτηση, μην απαντάτε.

Υπεράσπιση: Εάν δεν υπήρχε ο Κυπαρισσόπουλος και Κουρτέση θα κάνατε καταγγελία;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα