Δίκη Λουκμάν: Τα ρίχνουν στο θύμα – “Απλά τον ακούμπησα με το μαχαίρι”

Δίκη Λουκμάν: Τα ρίχνουν στο θύμα – “Απλά τον ακούμπησα με το μαχαίρι”
Οι γονείς του δολοφονημένου μετανάστη από το Πακιστάν Σ. Λουκμάν Eurokinissi

Απολογήθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.

«Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη. Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα αίματα πουθενά». Με αυτά τα λόγια ο Χρ. Στεργιόπουλος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο πρώην πυροσβέστης που οδηγούσε τη μηχανή του στα Πετράλώνα την 17η Ιανουαρίου ρου 2013, απέδωσε ουσιαστικά ευθύνες στο θύμα, υποστηρίζοντας πως ο νεαρός εργάτης τους έκλεισε το δρόμο, θίχτηκε επειδή βρίστηκαν και κατέβηκε από το ποδήλατό του για να τους αντιμετωπίσει.

«Κατέβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χερια. Δεν έβλεπα τί εγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από το Λιακόπουλο σκυμμένος. “‘Αφήστε τον”, του λέω αλλά δεν τον αφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη» ισχυρίστηκε και συνέχισε:

«το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας» είπε και επεσήμανε πως: «Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα».

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θυματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματήσω.

Πρ: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγ: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Από την άλλη, ο συγκατηγορούμενός του Διον. Λιακόπουλος έκανε λόγο για ένα «χαζό τσαμπουκά», υπογράμμισε για πρώτη φορά πως ο Σαχ. Λουκμάν του έκανε κεφαλοκλείδωμα, με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει: «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς».

Η Χρυσή Αυγή

Ξεχωριστές ερωτήσεις έγιναν για τα πάνω από 100 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, καθώς και στους δύο έχει αποδοθεί πρωτοδίκως μαζί με την ισόβια κάθειρξη και το ρατσιστικό κινητρο. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, στο σπίτι του οποίου είχε κατασχεθεί το υλικό, τα χαρτιά ήταν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα αρνήθηκε πως είναι οπαδός του κόμματος. «Τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κομμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά» υποστήριξε.

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σε έλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κανεις. Αρνούμαι ότι το είπα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα