Δίκη Προπονητή: Για “φανερή σχέση” με την επικρότηση των γονέων μίλησε συναθλήτρια στην κατάθεσή της

Δίκη Προπονητή: Για “φανερή σχέση” με την επικρότηση των γονέων μίλησε συναθλήτρια στην κατάθεσή της
Ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας Eurokinissi

Η δίκη του προπονητή που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης αθλήτριας συνεχίστηκε με τη μαρτυρία συναθλήτριας που έκανε λόγο για "φανερή σχέση".

Για μια στενή σχέση μεταξύ αθλήτριας και προπονητή, η οποία ήταν και συναισθηματικής φύσης, μίλησε συμμαθήτρια και συναθλήτρια της κοπέλας, η οποία κατήγγειλε ότι είχε βιαστεί από ηλικία 11 ετών. «Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή, θα ήμουν μαζί της. Το βιασμό δεν μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό, δε θα ήμουν σήμερα εδώ» είπε κλείνοντας την κατάθεση της.

Η μάρτυρας, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία όπως επεσήμανε η πολιτική αγωγή, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μίλησε για «φανερή σχέση» με την επικρότηση των γονέων της κοπέλας.

«Είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από όλους γιατί είχαν μια πιο στενή επαφή μεταξύ τους. Περνούσαν το μεγαλύτερο διάστημα μαζί στον όμιλο ενώ υπήρχε και επαφή και έξω από το χώρο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι γονείς επικροτούσαν να υπάρχει μια μελλοντική ανάπτυξη της σχέσης από αυτή την ηλικία. Βέβαια αυτά τα δεδομένα, άλλαξαν όταν ήρθε ο καινούργιος προπονητής. Υπήρξε πλέον η παρακίνηση για τον καινούργιο προπονητή, όπως συνέβη και με τον κατηγορούμενο».

Εισαγγελέας: Είναι διαπιστωμένο ότι η Αμαλία ήταν ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μάρτυρας: Υπήρχε μια πιο τρυφερή σχέση μεταξύ προπονητή και αθλήτριας. Ο προπονητής δεν ήταν αμέτοχος, είχε την ίδια στάση με την Αμαλία.

Μάρτυρας: Υπήρχε στενή επαφή μεταξύ των δύο. Εγώ με τον κατηγορούμενο δεν θα πήγαινα βόλτα οι δυο μας, εκείνη θα το έκανε.

Συνεδρος: Υπήρχαν σχέσεις οικογενειακές όμως. Κάτι που να αφορά τους δυο μόνους έχετε δει;

Μάρτυρας: Εγώ όχι. Ο περίγυρός τους έλεγε «πάνε για γάμο». Θα σας το καταθέσουν οι υπόλοιποι μάρτυρες.

Πολιτική αγωγή: Γιατί πήγαν στο ΑΤ τότε να καταγγείλουν; Αφού όλα ήταν καλά..

Μάρτυρας: Μπορεί η σχέση τους να ξεκίνησε με την ιδέα του γάμου αλλά λόγω της ηλικίας να θεωρούσαν ότι δεν ήταν ολοκληρωμένη.

Πολιτική αγωγή: Άρα εσείς δεν ξέρετε πως ολοκληρώθηκαν οι σεξουαλικές σχέσεις κι υπό ποιες συνθήκες….

Μάρτυρας: Προφανώς όχι

«Ήταν ταραγμένος και συγκλονισμένος»

Ο άνθρωπος που απέλυσε τον προπονητή της ιστιοπλοΐας από το Ναυτικό Όμιλο Ωροπού, κατέθεσε στο δικαστήριο: «διώξαμε τον προπονητή την επόμενη ημέρα» χωρίς την ενημέρωση των μελών του Ομίλου. Ο μάρτυρας, που εκείνη την περίοδο ήταν αντιπρόεδρος και ταμίας του Ναυτικού Ομίλου, κατέθεσε ότι «ο κατηγορούμενος και η μηνύτρια δεν είχαν καμία ιδιαίτερη επαφή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, που να μου κάνει εντύπωση».

Αν και όπως δήλωσε, δεν θυμάται λεπτομέρειες, ανέφερε: «Εγώ ήμουν αυτός που ζήτησα την απομάκρυνση του. Ο πατέρας της κοπέλας ήρθε στο μαγαζί μου, μου ανέφερε ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Ότι έγινε μια πράξη… δεν θυμάμαι ακριβώς ποια λέξη χρησιμοποίησε, η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη σεξουαλικης φύσεως μεταξύ τους. (..) Βιασμό δεν είπε. Σίγουρα όμως ήταν κάτι που… ήταν ταραγμένος και συγκλονισμένος. Του είπα να είναι κοντά στο παιδί και την οικογένεια του».

Πρόεδρος: Πλήρης επαφή;

Μάρτυρας: Συγκλονίστηκα και συγκεντρώθηκα στο τι έπρεπε να κάνουμε. Αλλά κράτησα ότι ήταν πλήρης. Αυτό κατάλαβα, ότι ήταν κάτι σοβαρό.

Πρόεδρος: Με τη θέλησή της;

Μάρτυρας: Δεν μου είπε για αυτό κάτι…

Σύνεδρος: Δεδομένου ότι υπήρχαν και αλλά παιδιά, και ο γιος σας νομίζω, ενδιαφερθήκατε να μάθετε αν υπήρχαν και αλλά παιδιά;

Μάρτυρας: Όχι δεν ασχολήθηκα

Ο μάρτυρας κατέληξε: «Δεν ξέρω αν ήταν συναινετικό αλλά εξεπλάγην όταν μετά από χρόνια έγινε καταγγελία για βιασμό. Δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό».

Αστυνομικός: «Τους είπα να προσέξουν το παιδί τους»

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο αστυνομικός, στον οποίο πήγαν οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό.

«Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;»

Αναρωτήθηκε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι, αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Πολιτική αγωγή: Δεν έπρεπε να δείτε τη μικρή κοπέλα;

Μάρτυρας: Δεν θα το έκανα εγώ. Θα την πήγαινα στο ανηλίκων…

Πολ. Αγωγή: Από την ιδιότητα του κατηγορούμενου ως προπονητή, έρχονται οι γονείς και σας καταγγέλουν, δεν μπορεί να το έχει κάνει και σε αλλά παιδιά;

Μάρτυρας: Δεν είχαμε πληροφόρηση….

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα