Δίκη “ψευτογιατρού”: Η μικρή αίθουσα καθυστέρησε την έναρξη – Τι δήλωσαν θύματα και συγγενείς τους

Δίκη “ψευτογιατρού”: Η μικρή αίθουσα καθυστέρησε την έναρξη – Τι δήλωσαν θύματα και συγγενείς τους
Ο 47χρονος ψευτογιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Στις 23 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του "ψευτογιατρού", που καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας. Στο εδώλιο 18 άτομα. Ασθένεια δήλωσε ο βασικός κατηγορούμενος. Παρών στο δικαστήριο θύματα και συγγενείς τους.

Για τις 23 Νοέμβριου διέκοψε η δίκη του «ψευτογιατρού» αμέσως μετά την κλήρωση των ενόρκων. Παρά τις επισημάνσεις των παραγόντων της δίκης, φαίνεται πως η ακροαματική διαδικασία θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα στη μικρής χωρητικότητας αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε άλλος μεγαλύτερος χώρος.

Οι ελλείπεις εγκαταστάσεις στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στις αίθουσες όπου διενεργούνται δίκες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αποτέλεσαν για ακόμη μία φορά ζήτημα εν μέσω των μέτρων για την προστασία κατά του Covid-19.

Από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, η δίκη του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” και των 17 συγκατηγορουμένων του, δεν είχε ξεκινήσει, παρά το σοβαρό κίνδυνο παρέλευσης της 18μηνης κράτησης του σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Στο δικαστήριο τέθηκε και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας, αφού και μόνοι οι κατηγορούμενοι είναι ικανός αριθμός για να γεμίσει η μικρή δικαστική αίθουσα στην οποία έχει οριστεί ότι θα λάβει χώρα η δίκη. Μάλιστα, παρών στο ακροατήριο είναι και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός, προκειμένου να θέσει επίσημα θέμα για να βρεθεί μία νέα αίθουσα μεγαλύτερης χωρητικότητας. Την ίδια ώρα, ζήτημα έχει προκαλέσει και η δήλωση του 48χρονου βασικού κατηγορούμενου ότι είναι ασθενής, με αποτέλεσμα να μην μεταχθεί στο δικαστήριο κι έτσι να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.

Τα θύματα

Εκτός από τους κατηγορούμενους, παρόντες στο δικαστήριο είναι και πολλοί συγγενείς των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τον “ψευτογιατρό” και κατά συνέπεια, όπως τονίζεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα, είτε να έχασαν τη ζωή τους, είτε να βρέθηκαν λίγο πριν το θάνατο. “Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα” είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ένα από τα θύματα του, εξηγώντας: “Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα.”

Αντίστοιχες περιγραφές έκανε και γιος ενός εκ των θυμάτων: “Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…”

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: “Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση”.

Ο “ψευτογιατρός” κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων, και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορούμενων του, είναι και πρώην υπουργός και γιατρός, ο οποίος φέρεται να ενίσχυσε αποφασιστικά τον βασικό κατηγορούμενο στην εκτέλεση των πράξεων αυτών με τη συμβολή του. Κι αυτό γιατί ο πρώην υπουργός ως γιατρός σε κλινική της Αθήνας, ενεργώντας από κοινού με τον βασικό κατηγορούμενο και τέσσερις ακόμη γιατρούς φέρονται να προκάλεσαν στο θύμα βαριά σωματική βλάβη πείθοντας το θύμα να υποβληθεί σε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση προς πλήρη αποκατάσταση του κινητικού του προβλήματος, όπως ρητά ο βασικός κατηγορούμενος τον είχε διαβεβαιώσει, αφού παρουσιάστηκε στον ασθενή ως δήθεν ιατρός, χειρουργός ορθοπεδικός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα