Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η ώρα του εισαγγελέα

Στιγμιότυπο από τη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
Στιγμιότυπο από τη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου INTIME NEWS

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος θα αγορεύσει την Τετάρτη στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Τα δεδομένα μέχρι στιγμής.

Μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου θα λάβει χώρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος θα προχωρήσει στην αγόρευση του, προτείνοντας στο δικαστήριο αν και ποιοί από τους έξι κατηγορούμενους θα πρέπει να καταδικαστούν.

ADVERTISING

Η ώρα της εισαγγελικής εισήγηση επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων είναι πλέον γεγονός. Ο εισαγγελικός λειτουργός εκτός από το ότι θα τοποθετηθεί για το αδίκημα της πρόκληση θανατηφόρου βλάβης που έχει αποδοθεί στον κοσμηματοπώλη, το μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή, θα εκφράσει και τη θέση του γύρω από το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως έχει αιτηθεί η οικογένεια Κωστόπουλου.

Ο κ. Μπουγιουκος έχει σχηματίσει την πεποίθηση του μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα έγγραφα της δικογραφίας και τα βίντεο που απαθανάτισαν τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στην όδο Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτέμβριο του 2018. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που προβλήθηκε και μέσα στη δικαστική αίθουσα το οπτικοακουστικό υλικό από το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο τελευταίος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε καθώς ασθενούσε με κορονοϊό. Οπότε ο εισαγγελικός λειτουργός θα ξεκινήσει την αγόρευσης του μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του τέταρτου κατά σειρά αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα πρώτα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, ειναι αυτό της μετατροπής της αποδιδόμενης κατηγορίας σε αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη στην επίμαχη περίπτωση.

Από την πρώτη στιγμή έχει υποστηριχθεί ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος ακτιβιστής συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο του . “Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης” έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network