Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Οι πρώτοι μάρτυρες ουσίας στο βήμα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Οι πρώτοι μάρτυρες ουσίας στο βήμα
Συγκέντρωση για τον Ζακ Κωστόπουλο στα δικαστήρια τον Οκτώβριο του 2021 eurokinissi

Για την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ζακ Κωστόπουλο, λίγα λεπτά πριν αυτός ξεψυχήσει στο δρόμο, αναμένεται να μιλήσει φίλη του εκλιπόντος στη δίκη που συνεχίζεται την Τρίτη.

Η γυναίκα που συνομίλησε με το Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν εκείνος αφήσει την τελευταία του πνοή στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, χτυπημένος βαριά από τα χέρια περίοικων και αστυνομικών, πρόκειται να σταθεί σήμερα απέναντι σε τακτικούς δικαστές και ενόρκους για να μιλήσει για την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το φίλο της.

Η μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει μετά την άρση απορρήτου στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Ζακ Κωστόπουλος με το κινητό του τηλέφωνο, αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση που βρισκόταν το θύμα λίγα λεπτά πριν δεχθεί τη σφοδρή επίθεση, η οποία τον οδήγησε στο θάνατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση ο Ζακ Κωστόπουλος συνομίλησε με τη μάρτυρα περίπου στη μία το μεσημέρι στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ ήδη από τις 12:30 ο 33χρονος βρισκόταν ήδη στην ευρύτερη περιοχής της Ομόνοιας. Στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσουν οι ιατροδικαστές που διενήργησαν την έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής ρίχνοντας «φως» στα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο του. Οι καταθέσεις τους θεωρούνται κομβικές, αφού δεν αποκλείεται να συμβάλουν μέχρι και στη στοιχειοθέτηση της μετατροπής της κατηγορία για τους έξι κατηγορούμενους από κακουργηματική πρόκληση θανατηφόρου βλάβης -όπως αναφέρεται στο βούλευμα- σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ήδη κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσαν οι γονείς και ο αδελφός του 33χρονου, υποστηρίζοντας πως ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε από τον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη, με τη συμμετοχή των 4 αστυνομικών. «Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου, ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουνε τη σύλληψη του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μαθαίνω κι εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετε το για την οικογένεια σας…» ήταν τα λόγια της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου κατά την κατάθεση της, προκαλώντας δάκρυα συγκίνησης ακόμη και μεταξύ των ενόρκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα