Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στο μικροσκόπιο η κατάσταση της υγείας του πριν την άγρια επίθεση

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στο μικροσκόπιο η κατάσταση της υγείας του πριν την άγρια επίθεση
Συγκέντρωση στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στο δικαστήριο θα συνεχίσουν οι καταθέσεις πραγματογνωμόνων και εξειδικευμένων επιστημόνων σχετικά με την κατάσταση του Ζακ Κωστόπουλου πριν την άγρια επίθεση που οδήγησε στον θάνατό του.

Στο μικροσκόπιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα συνεχίσει να βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Ζακ Κωστόπουλου, τις ημέρες και τις ώρες πριν την άγρια επίθεση που δέχθηκε στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, οδηγώντας τον στο θάνατο.

Στο δικαστήριο θα συνεχίσουν οι καταθέσεις πραγματογνωμόνων και εξειδικευμένων επιστημόνων, που θα κληθούν να απαντήσουν σε σωρεία ερωτήσεων. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να καταθέσει ο Χρήστος Ευτυχιάδης, ο άνθρωπος που συνέταξε το έγγραφο το οποίο ανέτρεψε το αρχικό σενάριο για “έναν τοξικομανή που εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο”. Πρόκειται για την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, σύμφωνα με την οποία στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία, ενώ είχε βρεθεί πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, η οποία δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει κλητευθεί να καταθέσει ο τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης, αλλά και μερική ακόμη μάρτυρες οι οποίοι βρέθηκαν στον οδό Γλαδστωνος τη στιγμή της επίθεσης που δέχθηκε ο 33χρονος ακτιβιστής.

Ήδη μία γυναίκα πρώην αστυνομικός έχει βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα, για να καταθέσει για όσα η ίδια είδε την ημέρα εκείνη ενώ περνούσε από το σημείο. «Η εντύπωση μου ήταν ότι τον σκότωσαν στο ξύλο. Και πολύ πιο γρήγορα θα μπορούσε να είχε φύγει από τη ζωή. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα. Τους φώναζα «θα τον σκοτώσετε και επέμεναν έξαλλοι». Αισθανόμουν ότι τον χτυπούσαν με τέτοιο τρόπο για να τον τιμωρήσουν. Ήταν η οργή…» υποστήριξε η γυναίκα, η οποία επέμεινε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν κρατούσε μαχαίρι. ««Δεν είχε μαχαίρι με τίποτα. Τα χέρια του ήταν πάνω στα τζάμια. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι κρατούσε μαχαίρι. Δεν είδα εγώ κανένα μαχαίρι» τόνισε.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, είχε καταθέσει και ο Σωκράτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή, ο οποίος προσδιόρισε τα θανατηφόρα χτυπήματα στα τραύματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι κατά την προσπάθεια του να διαφύγει μέσα από τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου. «Αυτοί που συμμετείχαν στις κακώσεις της κεφαλής, κάποια από αυτά τα χτυπήματα είναι υπεύθυνα για το θάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, τα πιο σοβαρά τραύματα που συνέβαλαν στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου ήταν τα βαριά θλαστικά. «Τα σοβαρότερα δεν ειναι οι εκδορές, αλλά τα χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτά που δέχθηκε δηλαδή στο πρώτο στάδιο, κατά την έξοδος του από τη τζαμαρία. Αυτά μπορώ να συνδέσω με ασφάλεια με το θάνατο. Το δεύτερο στάδιο, κατά τη σύλληψη του, είναι τραύματα στα χέρια και στα πόδια, είναι οι πιο ελαφρείς τραυματισμοί που υπήρχαν» κατέθεσε ο ιατροδικαστής, εξηγώντας ότι κάποια από αυτά τα χτυπήματα οδήγησαν στην αλληλουχία των γεγονότων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα