Ζακ Κωστόπουλος: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των ιατροδικαστών στη δίκη

Ζακ Κωστόπουλος: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των ιατροδικαστών στη δίκη
Πανό για τον Ζακ Κωστόπουλο INTIME NEWS

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καταθέτει σήμερα η Σουλτάνα Μαυριανού, η δεύτερη ιατροδικαστής που εντόπισε τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Στο βήμα του μάρτυρα και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Σε μία ανάπτυξη των ευρημάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης γύρω από το ισχαιμικό επεισόδιο που του στοίχισε τη ζωή, εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η επιστήμονας Σουλτάνα Μαυριανού, η οποία μαζί με το Νίκο Καλογριά, εντόπισαν τα αίτια θανάτου. Η ιατροδικαστής έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και η κατάθεση της αναμένεται να διαρκέσει για το μεγαλύτερο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας, όπως ακριβώς συνέβη και με τον συνάδελφο της.

Άλλωστε, πρόκειται για τους δύο κομβικούς μάρτυρες, αφού τα στοιχεία που εντόπισαν εξετάζοντας τη σορό του Ζακ Κωστόπουλου στάθηκαν ικανά για να παρουσιάσουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, η οποία απείχε κατά πολύ από το αρχικό σενάριο του τοξικομανή που επιχείρησε να ληστέψει, που διέρρευσε.

Όπως είναι ήδη γνωστό από τα όσα ανάπτυξε ο Νικ. Καλογριάς, ο Ζακ άφησε την τελευταία του πνοή στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, εξαιτίας ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του. «Όλα τα τραύματα συνετέλεσαν στο θάνατο και δεν υπάρχει τρόπος ποσοστοποίησης παρά μόνο αναφορικά με το μέρος του σώματος», είχε υποστηρίξει ο Ν. Καλογριάς, ενώ αργότερα πρόσθεσε, «δεν θα πω εγώ ποιός προκάλεσε το τραύμα. Αυτό θα το κρίνει η ακροαματική διαδικασία».

Ο ιατροδικαστής σε κάθε ευκαιρία είχε τονίσει ότι ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας που να σχετίζεται με το θάνατο του, καθώς και ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτόν. Αναφορικά με την αιτία θανάτου, ότι δηλαδή προκλήθηκε ισχαιμικό επεισόδιο που πυροδοτήθηκε από μηχανισμό στρες, είπε: «Τα περιστατικά αυτά είναι λίγα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι θανατηφόρα τα τραύματα και από μόνα τους να μην προκαλούσαν το θάνατο, αλλά η πολλαπλότητα τους με δεδομένη την απουσία άλλου προβλήματος υγείας, οδηγούν στο συμπέρασμα της συσχέτισης ισχαιμίας συνεπείας τραυμάτων».

Ύστερα, από την εξέταση και της δεύτερης ιατροδικαστή, το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει και στους υπόλοιπους μάρτυρες, που στην πλειοψηφία τους είναι περαστικοί από την οδό Γλάδστωνος, ενώ στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να βρεθεί και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος επίσης έχει εξάγει τα δικά του συμπεράσματα γύρω από τα αίτια θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα