Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Από βολές στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων ξεκίνησε η φωτιά

Πυρκαγιά σε δασική έκταση
Πυρκαγιά σε δασική έκταση EUROKINISSI

"Αδιανόητο" χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, το να ρίχνουν βολές με τέτοιο καιρό στην ΕΒΟ. Ανάλογη η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας.

Τουλάχιστον 600 στρέμματα δάσους κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος μέσα στην οριοθετημένη περιοχή των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (Ε.Β.Ο.) στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί και μία παιδική κατασκήνωση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε πως «ήταν από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές. "Εκδηλώθηκε μέσα από την ΕΒΟ, είναι αδιανόητο να ρίχουν βολές μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε καταθέσει υπόμνημα να μην γίνονται δοκιμαστικές βολές από 1η Μαΐου έως τέλος Οκτωβρίου, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Ελπίζουμε τώρα αυτό να σταματήσει" πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την φωτιά στο Λαύριο και από πού ξεκίνησε τονίζοντας από τη δική τους μεριά πως οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Το απόγευμα της Πέμπτης, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της φωτιάς ήταν ότι νωρίς το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών (Καμάριζα, Σούνιο, Αγριλέτζα και Αγιο Γεράσιμο) και μιας παιδικής κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μέσα σε διάστημα πέντε ωρών έγιναν στάχτη 600 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους. Το ευχάριστο νέο είναι πως η φωτιά χάρη στην τεράστια κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, των γειτονικών δήμων αλλά και εθελοντών πολιτών δεν πέρασε στον Εθνικό Δρυμό και έτσι το δάσος σώθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network