Δημήτρης Κουφοντίνας: Ακόμα μία απόρριψη από το ΣτΕ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ακόμα μία απόρριψη από το ΣτΕ
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας Eurokinissi

Απορρίφθηκε η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ανακληθεί η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Το ΣτΕ δήλωσε αναρμόδιο.

Ακόμα μία απόρριψη αιτήματός του έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από την ελληνική Δικαιοσύνη. Τρεις ημέρες μετά την απόφαση του να σταματήσει την απεργία πείνας, ύστερα από 66 ημέρες, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί για την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Μάλιστα, το δικαστήριο έκρινε ότι αρμόδια είναι τα ποινικά δικαστήρια, κρίση αντίστροφη από αυτή που εξέφρασε το Πρωτοδικείο της Λαμίας πριν λίγο καιρό, επικαλούμενο πάγια νομολογία του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, χαρακτηρίζοντας τη παράνομη, ενώ επεσήμαινε ότι την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4760/2020, σχετικά με τις μεταγωγές κρατουμένων. Πλέον, αναμένεται μόνο η  αίτηση ακύρωσης η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 2.4.2021 ενώπιον της  Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα