Δημήτρης Λιγνάδης: Κατέθεσε ο δεύτερος μηνυτής

Δημήτρης Λιγνάδης: Κατέθεσε ο δεύτερος μηνυτής
O Δημήτρης Λιγνάδης στον ανακριτή Eurokinissi

Ο 25χρονος που ζει στη Σουηδία, βρέθηκε ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας το βράδυ της Τετάρτης, για λόγους προστασίας. Πρότεινε δύο άτομα για να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες του κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, για λόγους προστασίας, πέρασε χθες το ανακριτικό κατώφλι ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση Λιγνάδη. Ο 25χρονος, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Σουηδία, δεν είχε κατορθώσει να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών, με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να έχει στη διάθεση του μόνο τη γραπτή μήνυση του.

Ωστόσο, χθες αργά το βράδυ -ύστερα από συνεννόηση με την 19η τακτική ανακρίτρια, ο άνδρας, που έχει καταγγείλει το βιασμό του από το Δημήτρη Λιγνάδη το 2010, κατέθεσε αναλυτικά για όσα περιγράφει και εγγράφως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσής του, αναφέροντας πως τον προσέγγισε ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Η κατάθεση του δεύτερου μηνυτή για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών». Μάλιστα, σύμφωνα με τη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν και άλλους ανήλικους στο σπίτι του. «Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει. Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ’ έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β` Γυμνασίου», εμφανίζεται να έχει πει στη μήνυση του.

Δύο νέοι μάρτυρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος πρότεινε και δύο νέα πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα. Τα άτομα αυτά φέρονται να ανήκαν στο τότε φιλικό του περιβάλλον, τα οποία εμφανίζονται να είναι πρόθυμα να καταθέσουν στοιχεία για τις άσεμνες προτάσεις από τον κατηγορούμενο και επιπλέον είναι να πρόθυμα να προσέλθουν και ενόρκως να εξεταστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει αναφερθεί στην κατηγορία τους βιασμού, που φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2010, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε ταξίδι εκτός Ελλάδος το επίμαχο διάστημα. Συγκεκριμένα, απολογούμενος έχει πει ότι από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου 2010 βρισκόταν στην Αίγυπτο με έναν συνάδελφό του, ισχυρισμός που φαίνεται πως δεν έχει πείσει τις δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα