Δημοσκόπηση ALCO για τον κορονοϊό: Περισσότερα μέτρα για την οικονομία ζητούν οι πολίτες

Δημοσκόπηση ALCO για τον κορονοϊό: Περισσότερα μέτρα για την οικονομία ζητούν οι πολίτες
Eurokinissi

Η δημοσκόπηση στέκεται και στην οικονομία με αξιολόγηση από τους πολίτες των μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, αξιολόγηση του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Υγείας.

Περισσότερο ανήσυχοι παρά φοβισμένοι δηλώνουν οι πολίτες σχετικά με τον  κορονοϊό σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που διενερήθηκε σε δείγμα χιλίων ατόμων από την 25η Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου για λογαριασμό του Open TV.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.

Η πλειοψηφία των ατόμων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχθούν και πιθανή επέκταση των μέτρων.

Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η πληροφόρηση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι έγκυρη και επαρκής. Το ποσοστό αυτό σημαίνει πως 9/10 πολίτες εμπιστεύονται τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα κατά την καθημερινή του ενημέρωση.

Το 44,5 των ερωτηθέντων θεωρούν πως η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Μόλις το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα