Διοικητικοί Δικαστές: Η πολιτική εξουσία να μην εμπλέκεται με τη δικαστική

Διοικητικοί Δικαστές: Η πολιτική εξουσία να μην εμπλέκεται με τη δικαστική

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης, Ειρήνη Γιανναδάκη, οι αντιδράσεις αυτές "δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες, ούτε θεσμικά ανεκτές"

Κατά των "απαξιωτικών κριτικών από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας" στρέφεται και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, που κι αυτή μπήκε στο χορό των ανακοινώσεων.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης, Ειρήνη Γιανναδάκη, οι αντιδράσεις αυτές "δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες, ούτε θεσμικά ανεκτές".

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού  πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα της χώρας  μας. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται όμως κατ΄ανάγκην, και σύμφωνα με την ως άνω αρχή, με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας.

Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά  ανεκτές".

SHARE:

24Media Network