Διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αποφάσισε το Βερολίνο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ. MOTIONTEAM

Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τον διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας που προορίζεται για την Ελλάδα για την καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων

Τον διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες και την στήριξη των ελληνικών αρχών στην καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη επιβάρυνση που υφίσταται η Ελλάδα.

«Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες. Το υπουργείο Εξωτερικών διπλασιάζει στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ τα ως τώρα διατιθέμενα μέσα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Ερυθρού Σταυρού. Επιπροσθέτως, η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει την Ελλάδα στην καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ ο υπουργός εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε σχετικά: «Αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε για άλλη μια φορά, στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ, την βοήθειά μας για την Ελλάδα, όπου φθάνουν πολλοί πρόσφυγες. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα υφίσταται ιδιαίτερη επιβάρυνση και ότι δεν έχουμε μόνο απαιτήσεις, αλλά στηρίζουμε την Αθήνα και έμπρακτα ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία για την Κω: Επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και ακτιβιστών και συνθήκες 'κόλασης' για τους πρόσφυγες

Λέσβος: Αλλεπάλληλα επεισόδια με μετανάστες και αστυνομικούς. Ζητούν να φύγουν άμεσα για Αθήνα

13χρονος από τη Συρία τα λέει όλα με μια φράση: Σταματήστε τον πόλεμο και κανείς δεν θα θέλει να έρθει στην Ευρώπη

SHARE:

24Media Network