Δώδεκα λεωφορεία θα μεταφέρουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο,  στο νέο χώρο για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων-μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, στην Αμυγδαλέζα. Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων- μεταναστών δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες περίπου.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο, στο νέο χώρο για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων-μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, στην Αμυγδαλέζα. Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων- μεταναστών δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες περίπου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Με 12 λεωφορεία η μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Από ένα school kit με τα απαραίτητα είδη για κάθε παιδί δημοτικού

Δώδεκα λεωφορεία επιστρατευτεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για τη σημερινή πρώτη μέρα της μεταφοράς των παιδιών προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας σε σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα θα αναχωρήσουν 198 παιδιά για τέσσερα δημοτικά σχολεία και 45 παιδιά για ένα γυμνάσιο.

Από τη δομή του Λαυρίου θα μεταφερθούν 33 παιδιά σε δυο δημοτικά σχολεία και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο. Επίσης από το Δερβένι (Δίον) 33 παιδιά θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό ένα δημοτικό σχολείο και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο.

Συνολικά 144 παιδιά που φιλοξενούνται στα Λαγκαδίκια θα φοιτήσουν σε δυο δημοτικά και ένα γυμνάσιο.

Τέλος, 50 παιδιά που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της Κόνιτσας θα φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής και 52 προσφυγόπουλα από την ίδια δομή σε ένα γυμνάσιο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, εκτός από τη μεταφορά των μαθητών, έχει αναλάβει και τη διανομή ενός school kit για κάθε παιδί δημοτικού, το οποίο περιλαμβάνει στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμα, ξύστρα, κασετίνα, τετράδια και ψαλίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυτιλήνη: Βγήκε το λουκέτο απ' το σχολείο. 'Τα γυρίζει' η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων

Μυτιλήνη: Ένα σχολείο για τα προσφυγόπουλα τότε και σήμερα

Ωραιόκαστρο: Εμμένουν στο "όχι" για τα προσφυγόπουλα

SHARE:

24Media Network