Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ο αποχαιρετισμός του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ο αποχαιρετισμός του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης
Το μήνυμα της ΠΑΕ Άρης στη γιγαντοοθόνη του Κλεάνθης Βικελίδης eurokinissi

Με στεφάνια και λουλούδια οι παίκτες του Άρη και της ΑΕΚ τίμησαν τη μνήμη του Άλκη πριν από την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης. Το συγκινητικό μήνυμα στον πίνακα του Κλεάνθης Βικελίδης.

Σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, διεξήχθη το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης το απόγευμα της Τετάρτης (02/02) για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Όπως γράφει το SPORT24, οι παίκτες των δύο ομάδων εναπόθεσαν στεφάνια και κίτρινα τριαντάφυλλα στη μνήμη του νεαρού φίλου των Θεσσαλονικέων, μπροστά από τη Θύρα 3.

Η ομάδα του Άρη αποχαιρετά τον 19χρονο Άλκη MakridisPavlos

 
Στεφάνια στη μνήμη του 19χρονου Άλκη στο Κλεάνθης Βικελίδης eurokinissi

Μετά την κατάθεση των λουλουδιών και των στέφανων, οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Νωρίτερα οι φροντιστές των δύο ομάδων επισκέφθηκαν το σημείο, όπου ο Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη πήγε και αυτό στο σημείο, λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.

Το μήνυμα του Άρη για τον 19χρονο Άλκη Eurokinissi

Μάλιστα, στον πίνακα του Κλεάνθης Βικελίδης δέσποζε το πρόσωπο του αδικοχαμένου φίλου των κίτρινων, με το μήνυμα: “Καλό ταξίδι Άλκη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα από τον αγώνα είναι ασπρόμαυρες εις ένδειξη πένθους για την απώλεια του 19χρονου οπαδού.

Πανό στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη eurokinissi

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμένο στο οποίο αποτυπώνεται καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη «βλέπει» το φως της δημοσιότητας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο που εξασφάλισε το thestival.gr, φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους – μεταξύ των οποίων και ο 19χρονος Άλκης – και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή.

Σεσημασμένος χούλιγκαν ο συλληφθείς

Από ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης αναγνωρίστηκε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής και οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ως ένας εκ των φερόμενων δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στην παρέα του άτυχου Άλκη υπενθυμίζεται πως ήταν ένας ακόμη 19χρονος και ένας 20χρονος που μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», μετά την επίθεση που δέχτηκαν στην περιοχή του Χαριλάου από περίπου 10 άτομα που βγήκαν από δύο αυτοκίνητα.

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν ήταν μόνο εκείνος που μαχαίρωσε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μικρό δρεπάνι που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο, ενώ η παρουσία του στο περιστατικό επιβεβαιώνεται και από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Ο συλληφθείς ήταν επίσης ο ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο.

Ο συλληφθείς είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε συλληφθεί και το 2019 για ανάλογου τύπου επίθεση σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Ο 23χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία εκκρεμεί.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα