Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Σφίγγει ο κλοιός για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους – Τι ερευνά η αστυνομία

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Σφίγγει ο κλοιός για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους – Τι ερευνά η αστυνομία
Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου INTIME

Στην αναζήτηση ακόμα έξι ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη βρίσκεται η αστυνομία. Τα ευρήματα στο κινητό του 23χρονου και στους συνδέσμους οπαδών.

Στα ίχνη ακόμα έξι ατόμων που φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για τη φονική επίθεση της περασμένης Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη βρίσκονται οι αρχές.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται, τόσο το κινητό του 23χρονου, όσο και όπλα που εντοπίστηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η σύνδεση των συγκεκριμένων ατόμων με παλαιότερα βίαια περιστατικά, οπαδικά και μη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Thesstoday, μεταξύ των περιστατικών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ είναι και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από ακροδεξιές ομάδες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Την ίδια περίοδο μάλιστα, στον σύνδεσμο όπου φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που φέρονταν να συμμετείχαν στα επεισόδια του ΕΠΑΛ και οπαδούς που διαφωνούσαν με τη συμμετοχή τους σε βίαιες ακροδεξιές ενέργειες.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα έξι άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, ή τουλάχιστον για κάποιους εξ αυτών.

Όσον αφορά στα δύο άτομα που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, φέρονται να είναι σεσημασμένοι οπαδοί, που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για χουλιγκανισμό και περιστατικά βίας, μεταξύ άλλων και στα επεισόδια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Κινητό, όπλα και DNA οδηγούν στους δράστες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Makthes, η αστυνομία έχει εντοπίσει τα δακτυλικά αποτυπώματα του φερόμενου ως δράστη πάνω στο μαχαίρι τύπου “Καράμπιτ”, το οποίο βρέθηκε δίπλα σε κάδο στον τόπο του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει ίχνη του δράστη, ενώ υπάρχουν και αποτυπώματα άλλων ατόμων.

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και ένα ρόπαλο, το οποίο επίσης έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου, αλλά και το DNA ενός εκ των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης.

Στο σημείο πάντως εντοπίστηκε κι άλλο ένα φονικό αντικείμενο. Πρόκειται για ένα μαχαίρι και συγκεκριμένα μια ματσέτα, που εθεάθη από οδοκαθαριστή στην άκρη του δρόμου, πίσω από τη δεξιά ρόδα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, μερικά μόλις μέτρα από το σημείο του άγριου φόνου. Η αστυνομία εξετάζει το αντικείμενο για να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με το περιστατικό.

Ωστόσο, “κλειδί” για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων είναι τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε πριν αλλά και μετά την επίθεση. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αποκαλύπτει με ποιους μίλησε ο φερόμενος ως δράστης και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως ο 23χρονος είχε επικοινωνία με ορισμένα από τα 10-15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Δύο συλλήψεις μετά τις εφόδους σε συνδέσμους οπαδών

Παράλληλα, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε 13 συνδέσμους οπαδών των ομάδων της Θεσσαλονίκης, κυρίως του ΠΑΟΚ, αλλά και του Άρη και του Ηρακλή, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας και δικογραφίας που γίνεται για την οπαδική βία.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Στους χώρους βρέθηκε πλήθος αντικειμένων όπως ρόπαλα, στειλιάρια, ψαλίδια, μαχαίρια, σιδηρογροθιές και άλλα πρόσφορα για επιθέσεις αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια όπου γίνεται καταμέτρηση και αργότερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης στην σύλληψη δύο ατομων, υπευθύνων συνδέσμων.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Απολογείται τη Δευτέρα ο δράστης

Χθες Πέμπτη, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επισημαίνεται ότι ο 23χρονος συλληφθείς θα απολογηθεί τη Δευτέρα (07/02) για την υπόθεση του φόνου του 19χρονου Άλκη. ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση “καρμπόν” που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα