Δολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών να παραδοθεί ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία, λέει δικηγόρος

Δολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών να παραδοθεί ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία, λέει δικηγόρος
Το σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης SOOC

Στην αποκάλυψη ότι ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και καταζητείται από τις αρχές για το φόνο του Άλκη θα παραδοθεί εντός των επόμενων ωρών προχώρησε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον 20χρονο χούλιγκαν που διέφυγε στην Αλβανία και είναι ο μοναδικός που δεν έχει συλληφθεί με βάση τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega μίλησε η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος, αναφορικά με το θέμα της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Υπήρχε ο νόμος αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οι ποινές δεν αναστέλλονταν, δεν μετατρέπονταν, ήταν πάρα πολύ σκληρές. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς που το αγαπούν, είναι το πιο εμπορικό σπορ», είπε η κ. Ανάσογλου.

«Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», αποκάλυψε η ίδια.

“Βοήθεια, πονάω”

Σοκαριστική είναι και η η μαρτυρία του φίλου του Αλκη για τη στιγμή της δολοφοίας και τις σπαρακτικές ικεσίες του 19χρονου προς τους αδίστακτους εκτελεστές να σταματήσουν να τον μαχαιρώνουν όπως τη μεταφέρει η ΕΡΤ.

«Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: «Βοήθεια, δε μπορώ, πονάω». Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα. Τότε έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη».

Ο δεύτερος φίλος του Άλκη που μαχαιρώθηκε σώθηκε από θαύμα. Το ίδιο δρεπάνι που σκότωσε τον 19χρονο τον τραυμάτισε, άρχισε να αιμορραγεί αλλά ευτυχώς πρόλαβε να τρέξει πριν δεχτεί και άλλα χτυπήματα.

«Ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Νόμιζα ότι έφαγα ροπαλιά. Όταν απομακρύνθηκα συνειδητοποιήσα ότι έχω αίματα στον αριστερό γλουτό και κατάλαβα ότι το χτύπημα που ένοιωσα ήταν από το δρεπάνι που είδα και όχι από το ρόπαλο».

Προφυλακιστέοι οι δύο που απολογήθηκαν χθες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν την Τετάρτη την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα