Δολοφονία Άλκη: Αντιμέτωποι με ισόβια οι κατηγορούμενοι

Δολοφονία Άλκη: Αντιμέτωποι με ισόβια οι κατηγορούμενοι
Μεταφορά των κατηγορούμενων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης SOOC

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ένωση Ποινικολόγων, Γιάννη Γλύκα, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά 10 άτομα έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ως προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη, μετά τους τέσσερις που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, χθες, Παρασκευή.

Όλοι διώκονται -μεταξύ άλλων- για ανθρωποκτονία με δόλο και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο. Οι πράξεις είναι από κοινού και αφορούν αφενός τη δολοφονία του 19χρονου και αφετέρου τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο κ. Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αδικήματα και η προβλεπόμενη ποινή είναι εκείνη της ισοβίου καθείρξεως.

«Είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων. Προφυλακίστηκαν δέκα άτομα και οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επιπλέον, απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι εκείνη της ισοβίου καθείρξεως», είπε Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

«Σε περιπτώσεις που μετατρέπεται η κατηγορία στην πορεία κι έχουμε έναν ή περισσότερους αυτουργούς, ή δύο ή τρεις ή πέντε συνεργούς, εκεί διαφοροποιείται η ποινή. Μπορεί να έχουμε μειωμένη ποινή, όμως υπάρχει και η διάταξη του ποινικού κώδικα που μπορούμε να έχουμε την ίδια ποινή στον συνεργό, εάν αυτός έχει επιτελέσει κεντρικό ρόλο και έχει θέσει στη διάθεση του αυτουργού το αντικείμενο της προσβολής», κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα