Δολοφονία φαρμακοποιού: “Ήθελε να σκοτώσει για να μην αποπληρώσει το χρέος του”

Δολοφονία φαρμακοποιού: “Ήθελε να σκοτώσει για να μην αποπληρώσει το χρέος του”
Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό Eurokinissi

Κάτω από ένα έντονα φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, το Σεπτέμβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό.

Με κομμένη την ανάσα, μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όπου εκτυλίχθηκαν συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, η οικογένεια του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, που σκοτώθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό πριν περίπου ένα χρόνο, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που φέρεται να τράβηξε τη σκανδάλη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθεται ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, ένας 52χρονος κατασκευαστής, στη θέα του οποίου συγγενείς και φίλοι ξέσπασαν αποκαλώντας τον «τέρας» και «δολοφόνο». Τραγική φιγούρα η κόρη του θύματος, που δύο φορές χρειάστηκε τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων, καθώς λιποθυμούσε εντός της αίθουσας. Την ίδια ώρα, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως επιχείρησε να ζητήσει συγγνώμη, όταν στην αρχή της διαδικασίας το δικαστήριο τον ρώτησε τη θέση του επί της κατηγορίας, ωστόσο τα γιουχαΐσματα από το ακροατήριο δεν το επέτρεψαν να μιλήσει.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τους πολιτικούς ενάγοντες, τη σύζυγο και τα παιδιά του άτυχου άνδρα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις οικονομικές διαφορές που είχαν κατηγορούμενος και θύμα. Ο γιος του φαρμακοποιού έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα, καταθέτοντας πως ο κατασκευαστής είχε ένα χρέος ύψους 300.000 ευρώ στον πατέρα του, το οποίο τους είχε οδηγήσει στα δικαστήρια. «Είχαμε οκτώ χρόνια δικαστική διαμάχη και 13 δικαστήρια, τα έχει χάσει όλα», είπε για τον κατηγορούμενο, προσθέτοντας πως ο τελευταίος θα έμπαινε ακόμα και στη διαδικασία να σκοτώσει για να μην πληρώσει. Υποστήριξε πως οι δύο άνδρες ήταν αρχικά φίλοι για χρόνια, προτού «ο φθόνος και η ζήλια τον έκαναν να σκοτώσουν τον πατέρα του».

«Άκουσα τα μπαμ. Ήταν γεμάτος αίματα»

Γεμάτη ένταση ήταν η κατάθεση της κόρης του θύματος, η οποία περιέγραψε σε κλίμα συγκίνησης τις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον πατέρα της. «Με φιλάει ο μπαμπάς, μου λέει καλό διάβασμα και φεύγει. Μετά από λίγο ακούω κάτι κρότους, ήταν συνεχόμενοι υπήρξε ένα κενό και ξανάρχισαν. Πετάχτηκα από το δωμάτιο, πάω να βγω στο μπαλκόνι και κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν», είπε προσθέτοντας: «Ο δολοφόνος είχε πάρει μέχρι και ρούχα για να αλλάξει και στη συνέχεια έφυγε ψύχραιμος».

Τραγική φιγούρα και η σύζυγος του φαρμακοποιού, η οποία κατέθεσε τη βεβαιότητά της πως το φονικό έγινε για να μην αποπληρωθεί ο χρέος του κατηγορούμενου. «Άκουσα τα μπαμ δεν κατάλαβα στην αρχή ότι ήταν πυροβολισμοί, βγήκαμε με την κόρη μου στο μπαλκόνι, βλέπω τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα», ανέφερε ενώ συνέχισε, λέγοντας: «Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όποιον τύγχανε να είναι μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη μέρα. «Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δυο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου», κατέθεσε.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version