Δολοφονία Καμπανού: “Κοκκάλωσα και σκέφτηκα ‘τι πάω να κάνω;'” κατέθεσε ο όγδοος κατηγορούμενος

Δολοφονία Καμπανού: “Κοκκάλωσα και σκέφτηκα ‘τι πάω να κάνω;'” κατέθεσε ο όγδοος κατηγορούμενος
Το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με την απολογία του έβδομου και του όγδοου κατηγορούμενου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης στον 19χρονο.

Με δύο ακόμα απολογίες συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η σημερινή 29η μέρα της δίκης για την άγρια οπαδική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα, ήδη προσωρινά κρατούμενα.

Τη «σκυτάλη» των απολογιών πήραν ο 7ος και ο 8ος κατηγορούμενος (όπως αναφέρονται στο κατηγορητήριο), οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σωματική επαφή με τον Άλκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, ενώ ζήτησαν συγγνώμη που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

“Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έγινε, δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτής της οικογένειας. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω”, είπε εισαγωγικά ο πρώτος εξ αυτών, ηλικίας 22 ετών. Ο ίδιος ανέφερε ότι σκοπός ήταν να “πάμε να κυνηγήσουμε, να μαλώσουμε, να χτυπηθούμε και τίποτα άλλο”.

Τόνισε ότι δεν είχε κάποιο όπλο μαζί του, θεωρώντας ότι «θα πηγαίναμε να μαλώσουμε με γυμνά χέρια». “Δεν είδα όπλα, εάν έβλεπα οτιδήποτε δεν θα πήγαινα στη φασαρία” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Χτύπησα τον φίλο του Άλκη”

Περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο σημείο του φονικού, ο 22χρονος απολογήθηκε πως πλησίασε όταν είδε κάποιους «να τρέχουν και να χτυπιούνται». “Έφτασα στη γωνία όπου υπήρχαν 3-4 άτομα κι ένα παιδί πεσμένο κάτω. Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει στο πόδι τον φίλο του Άλκη. Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι κάποιος θα μαχαιρώσει” ανέφερε.

Όσον αφορά τη δική του συμμετοχή στο επεισόδιο, ομολόγησε ότι χτύπησε με μπουνιά τον φίλο του Άλκη. “Τον τράβηξαν από μπροστά προς στα σκαλιά. Μάλλον νόμιζε ότι εγώ τον χτυπούσα, Πήγε να με χτυπήσει και τον πρόλαβα, δίνοντάς του μία μπουνιά στο πρόσωπο” ανέφερε.

Όπως τόνισε, όταν ξεκίνησε να φύγει είδε τον Άλκη πεσμένο στο έδαφος, μέσα σε πολλά αίματα. “Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι έβλεπα τόσα αίματα. Δεν ξέρω πόσα και ποια άτομα ήταν από πάνω του. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Εγώ ήθελα απλά να απομακρυνθώ. Πανικοβλήθηκα και άρχισα να φεύγω” πρόσθεσε ο 22χρονος.

Όσα υποστήριξε ο 8ος κατηγορούμενος

Εγώ πήγα να κυνηγήσω και να μαλώσω, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, εκείνη την στιγμή άλλαξα γνώμη και σκέφτηκα ‘που πάω; Τι πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;’ και έπειτα κοκκάλωσα“.

Αυτά υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο όγδοος κατηγορούμενος για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο 20χρονος αφού ζήτησε και αυτός με την σειρά του ‘συγγνώμη’ από την οικογένεια του 19χρονου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά “για την ευθύνη που μου αναλογεί“. Στη συνέχεια, ανέφερε πως είναι οπαδός του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2-3 χρόνια και ανήκει στον σύνδεσμο «Μακεδόνες».

Εκείνη την ημέρα, όπως λέει ο ίδιος, βρέθηκε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στον έβδομο κατηγορούμενο, με τον οποίο ήταν φίλοι, προκειμένου να έχει παρέα όσο βρισκόταν εκεί. “Κάποια στιγμή άκουσα από κάποιον για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία, όπως και συζητιόταν να πάμε στη Χαριλάου, όπου και όπως γνωρίζετε πήγαμε. Παρόλα αυτά, δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε οπαδικό περιστατικό”.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, κατευθύνθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι προς την περιοχή της Χαριλάου, και την στιγμή που έφτασαν στην οδό Πλαστήρα, κατέβηκαν από το citroen κάποια άτομα, και τότε ο όγδοος κατηγορούμενος, όπως λέει, αντιλήφθηκε τον Άλκη και την παρέα του που βρίσκονταν στην πολυκατοικία. “Εμείς από το δεύτερο όχημα, παραμείναμε στο αυτοκίνητο και περιμένουμε τους δικούς μας να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για οπαδούς του Άρη. Τότε, ξεκίνησε η συμπλοκή, και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Εγώ έφτασα στην μπροστινή πλευρά του, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο όχημα. Ναι, πήγαμε να μαλώσουμε, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, άλλαξα γνώμη και έλεγα “που πάω; Τι θα πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;” και μετά κοκκάλωσα“.

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, είχε την εικόνα ότι όσοι βρίσκονταν στο σημείο μάλωναν μεταξύ τους, όχι όμως κάτι παραπάνω. “Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι ποιος. Είχα δει μόνο τον πέμπτο κατηγορούμενο και ήταν και αυτός κοκκαλωμένος. Δεν έκατσα αρκετό χρονικό διάστημα έξω από το αυτοκίνητο. Όταν επιστρέψαμε στα οχήματα, κάποιος μου είπε ότι κάτι συνέβη, και ότι είδε αίματα. Δεν ρώτησα περισσότερα γιατί αγχώθηκα, οπότε γυρίσαμε στον σύνδεσμο και πήρα την μηχανή μου και γύρισα σπίτι”, δήλωσε.

Το ίδιο βράδυ αργότερα, ο κατηγορούμενος έμαθε τι πραγματικά συνέβη κατά την διάρκεια της άγριας επίθεσης που δέχθηκε ο Άλκης και η παρέα του, και όπως τόνισε “μου κόπηκαν τα πόδια για την τραγική κατάληξη. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν κοιμήθηκα, έφυγα από το σπίτι για να μην καταλάβει τίποτα η γιαγιά μου και πήγα σε έναν φίλο μου. Δύο μέρες πριν με συλλάβουν, κατάφερα να της το πω, αλλά δεν μπορούσα να την βλέπω έτσι. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω”.

Η δίκη διεκόπη για την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα