Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Καταθέτει ο Λυκουρέζος

O ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος
O ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος EUROKINISSI

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ποινικολόγος υποστήριξε ότι ζήτησε μόνο δικηγορική αμοιβή, καθώς κι ότι ο εντολέας του Γ. Αντωνοπουλος του είχε πει «χειρισου το εν λευκώ».

Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τη σύλληψη, την απολογία του στον ανακριτή και στη συνέχεια την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, προχώρησε την Τρίτη ο ποινικολόγος Αλεξ. Λυκουρέζος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του συναδέλφου του, Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που φαίνεται να έθεσε και πριν λίγες ημέρες ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Από το βήμα του μάρτυρα, ο Αλεξ. Λυκουρέζος χαρακτήρισε «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνοπουλου» το ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο ζήτησε από τον καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa, μέσω του συνηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ADVERTISING

Για τις συζητήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, ο ποινικολόγος υποστήριξε πως αποτελούσαν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» μεταξύ του Αρ. Φλώρου και του Γ. Αντωνοπουλου (σ.σ. εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»), αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του τελευταίου στην Πεντέλη το 2014. «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017, ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Όσο για τις συναντήσεις που είχε με το Μιχ. Ζαφειροπουλο, ο Αλεξ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα άλλοι μάρτυρες και συνάδελφοί του έχουν υποστηρίξει, ότι δηλαδή το ποσό ξεπερνούσε κατά πολύ τα 200.000 ευρώ, φτάνοντας ακόμη και στα 2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, αρνήθηκε ότι τέθηκε ζήτημα αλλαγής μαρτυρικών καταθέσεων: «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας -σε αντίθεση με τα όσα έχει πει ο πρώην εντολέας του Γ. Αντωνοπουλος- ότι τον είχε ενημερώσει πως σκόπευε να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρισου το εν λευκώ». Η κατάθεση συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λυκουρέζος

24Media Network