Δυο αρκουδάκια άφησαν άυπνους τους κατοίκους της Καστοριάς

Δυο αρκουδάκια άφησαν άυπνους τους κατοίκους της Καστοριάς

Αναστάτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Καστοριά, όταν δυο μικρά αρκουδάκια αποφάσισαν να κάνουν βόλτα, αφήνοντας ξάγρυπνους τους κατοίκους

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον δρόμο, δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς, δύο νεαρές αρκούδες έκαναν βόλτες κρατώντας ξάγρυπνους τους κατοίκους, που τρόμαξαν από την παρουσία δύο άγριων ζώων στη γειτονιά τους.

Ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι όταν εντοπίστηκαν τα αρκουδάκια (περίπου ενός έτους) αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή.

«Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα περιπολικά μαζί με τα πληρώματα τους, καθώς και δύο συμβατικά αυτοκίνητα που έκλεισαν τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Ξεκινήσαμε λοιπόν, με αναμμένους φάρους και κορνάροντας, να προσεγγίζουμε τα ζώα με τρόπο τέτοιο ώστε να τα οδηγήσουμε προς την έξοδο της Καστοριάς. Όμως αυτά, αντί να γυρίσουν προς τα πίσω, ανέβηκαν στα νεκροταφεία και μετά μπήκαν και έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καστοριάς» εξιστορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση και προσπάθησε, ακόμα και με κροτίδες, να διώξει τα ζώα προς το βουνό.

Τελικά, ύστερα από 4 ώρες και αφού αναστατώθηκε μεγάλο μέρος των κατοίκων, οι αρκούδες έφυγαν προς το βουνό.

«Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού απ΄ όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: