Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη – 7 σε ξενοδοχείο καραντίνας

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη – 7 σε ξενοδοχείο καραντίνας
Το λιμάνι του Ρεθύμνου, Κρήτη Shutterstock

Μετά τον 55χρονο Κρητικό, θετική βρέθηκε και η 38χρονη από το στενό συγγενικό του περιβάλλον. Για τα περιστατικά έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Δύο είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη, καθώς μετά τον 55χρονο Κρητικό, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό και η 38χρονη γυναίκα από το συγγενικό του περιβάλλον, που επίσης παρουσίασε συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 55χρονος και η 38χρονη είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ τα συμπτώματα που παρουσιάζουν χαρακτηρίζονται ήπια.

Σύμφωνα με το Cretalive, σε εξετάσεις για Covid-19 έχει υποβληθεί ακόμα ένα άτομο στο ΠΑΓΝΗ και αναμένονται τα αποτελέσματα

Για τα περιστατικά έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μεταφορά επτά ατόμων σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο

Αυξάνεται η κινητικότητα στα ξενοδοχεία καραντίνας στην Κρήτη, όσο μεγαλώνει ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στο νησί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο σήμερα μεταφέρθηκαν 7 άτομα από το ΕΚΑΒ σε ξενοδοχείο Covid στην περιοχή της Χερσονήσου.

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι και τρίτο τέτοιο ξενοδοχείο καραντίνας έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, στην περιοχή, συνολικής δυναμικότητας 102 κλινών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα