Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Ρόδο. Νεκρή εντοπίστηκε η δασκάλα, αναζητούν αγνοούμενους

Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Ρόδο. Νεκρή εντοπίστηκε η δασκάλα, αναζητούν αγνοούμενους

Νεκρή εντοπίστηκε και μια δεύτερη γυναίκα στη Ρόδο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τουλάχιστον ένας αγνοούμενος (Vid)

Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο, με την κακοκαιρία να στοιχίζει τη ζωή σε δύο γυναίκες. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρή η εκπαιδευτικός που αγνοείτο από χθες το απόγευμα, όταν έπληξε το νησί η κακοκαιρία.

Ειδικότερα, το πρωί οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το πτώμα της 27χρονης δασκάλας που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο. Η άτυχη γυναίκα, από τα Ψαχνά Ευβοίας, ξεβράστηκε στη θάλασσα της Κρεμαστής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ένας εκπαιδευτικός που επέβαινε στο ίδιο όχημα με την 27χρονη και ο σύζυγος της 40χρονης γυναίκας από την Κύπρο που βρέθηκε πνιγμένη χθες αργά το βράδυ στην περιοχή των Μαριτσών-Παστίδας.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, στην κοίτη του χειμάρρου.

Η 27χρονη επέβαινε στο αυτοκίνητο με έναν συνάδελφό της, έναν καθηγητή Αγγλικών που αγνοείται από χθες το απόγευμα όταν το όχημα παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, άνδρες της ΕΜΑΚ και ομάδα δυτών.

Μαζί τους ήταν ακόμη ένας δάσκαλος, ο οποίος κατάφερε να διασωθεί.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννης Γαϊτανίδης είπε στο Mega ότι οι δύο δάσκαλοι παρασύρθηκαν στον χείμαρρο της Κρεμαστής στην Ιαλυσό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και προσπάθησαν να φύγουν πεζή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων Φώτης Χατζηδιάκος, έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο νησί.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε δε, ότι είχε δώσει εντολή να κλείσει η γέφυρα που έγινε το δυστύχημα αλλά οι αρχές δεν πρόλαβαν λόγω της κακοκαιρίες.

Σημειώνεται ότι έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου οι πληγείσες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, περιοχές της Ρόδου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος,να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει σήμερα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές.

πηγή: ΑΠΕ, rodosinfonews.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα