Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Για selfie πήγε στον έλικα ο 22χρονος – Η ταυτότητά του

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Για selfie πήγε στον έλικα ο 22χρονος – Η ταυτότητά του
Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα INTIME NEWS

Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή του από τον έλικα του Bell 407 ο 22χρονος Βρετανός, ο οποίος φέρεται να είναι γόνος πλούσιας οικογένειας. Τα σενάρια για το δυστύχημα και τα αναπάντητα ερωτήματα.

Νέες πληροφορίες για το σοκαριστικό δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα έρχονται στο φως, ενώ το πρωί της Τρίτης (26/07) τρία άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, αλλά και δύο τεχνικοί εδάφους, οι οποία αντιμετωπίζουν πιθανές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το θέμα έχει κυκλοφορήσει ήδη στα ξένα ΜΜΕ, με την Daily Mail να προβάλλει αναλυτικά ρεπορτάζ και να ταυτοποιεί τον 22χρονο Βρετανό που βρήκε τραγικό θάνατο ως τον Jack Fenton.

Το βρετανικό μέσο κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ’ έτος κοστίζει 36.000 λίρες.

Ο πατέρας του Jack Fenton, Miguel, είναι επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα εξοχικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Beltring, κοντά στο Tonbridge του Κεντ.

Πώς χτυπήθηκε θανάσιμα ο 22χρονος

Ο 22χρονος Βρετανός χτυπήθηκε θανάσιμα, όταν κατέβηκε από το ελικόπτερο και πήγε στην πίσω πλευρά του, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά στον εν κινήσει έλικα και να διαμελιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τοπικά ελληνικά μέσα, είναι πιθανό όταν ο 22χρονος πήγε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου να μιλούσε στο τηλέφωνο ή να προσπαθούσε να βγάλει μια selfie.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και η πυροσβεστική, ενώ πιστεύεται πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Αναπάντητα ερωτήματα για τον έλικα

Αυτή τη στιγμή δημιουργούνται αναπάντητα ερωτήματα για τον λόγο που ο 22χρονος Βρετανός βγήκε από το ελικόπτερο, ενώ οι έλικες συνέχιζαν να περιστρέφονται, καθώς και για μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν από τον πιλότο.

Οι πιλότοι θα πρέπει κανονικά να ενημερώνουν τους επιβάτες τους να παραμένουν μέσα στο ελικόπτερο μέχρι να σταματήσει κάθε κίνηση, αλλά το ελικόπτερο δεν έχει κλειδαριές, ενώ δεν υπάρχει ούτε πλήρωμα (εκτός από τον πιλότο) για να προστατεύσει τους επιβάτες.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης είπε στη MailOnline:

«Από όσο γνωρίζω τα ελικόπτερα Bell 407 δεν κλειδώνουν από μέσα. Έτσι τώρα η έρευνα θα επικεντρωθεί στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από τον πιλότο. Τους είπε να περιμένουν ή όχι; Υπάρχουν δύο έλικες στο ελικόπτερο. Ένας που λειτουργεί με 500 στροφές/δευτερόλεπτο και ένα που λειτουργεί με 2500 στροφές/δευτερόλεπτο. Αυτές οι προπέλες λειτουργούν για περίπου 2 λεπτά από τη στιγμή που σβήνει τον κινητήρα, εκτός εάν πατήσει ένα κουμπί που τις σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι οι προπέλες δεν φαίνονται λόγω της ταχύτητας».

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα INTIME NEWS


Το χρονικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα συνέβη στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας (25/07), στην περιοχή Αγιος Γεώργιος Σπάτων.

Ο άτυχος νεαρός επέβαινε σε ένα ελικόπτερο Bell 407 που ερχόταν στην Αθήνα από την Μύκονο, ενώ πίσω του ακριβώς πετούσε ένα δεύτερο ελικόπτερο ίδιου τύπου, όπου μέσα βρισκόταν η οικογένειά του.

Οι επιβάτες θα έφταναν στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και στη συνέχεια θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους με ιδιωτικό τζετ.

Κατά την αποβίβασή του από το πρώτο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ακόμη τρία άτομα, ο 22χρονος Βρετανός φέρεται να πλησίασε το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί από τον έλικα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου επέλεξε να εκτραπεί από το ιδιωτικό αεροδρόμιο των Σπάτων και αντ’ αυτού έκανε απρογραμμάτιστη προσγείωση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να αποτρέψει τους γονείς του Fenton να δουν τη σκηνή του τραγικού δυστυχήματος.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα INTIME NEWS

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα