ΕΔΕ για Ρουβίκωνα: "Φασιστική μέθοδος η απειλή δικαστών"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σκληρή ανακοίνωση κατά των όσων ανέφερε σε ανάρτησή του ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σηκώνουν το γάντι στο Ρουβίκωνα οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, οι οποίοι μέσα από μια σκληρή ανακοίνωση χαρακτηρίζουν «κλασική φασιστική μέθοδο» την απειλή χρήσης βίας σε βάθρων λειτουργών της Δικαιοσύνης ύστερα από την πρόσφατη εξέλιξη με την απόρριψη αδείας του Δημ. Κουφοντίνα.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει πως σε όλα υπάρχουν όρια ακόμα και στα πλαίσια της Δημοκρατίας, ζητώντας από την Πολιτεία «να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ADVERTISING

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας. Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι σε αναρτήσεις του στο Facebook ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε κατακρίνει πριν μετικές ημέρες την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου να μημ εγκρίνει την άδεια εξόδου του Δημ. Κουφοντίνα. «Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους. Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλη ανάρτηση είχε γράψει: «Είναι σύνηθες φαινόμενο τα μμε να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν το οτιδήποτε κάνουμε η λέμε.Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διαχείριση που κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση.

Η αυτονόητη διαπίστωση πως με τον θάνατο ενός απεργού πείνας θα επηρεάζονταν οι ζωές όλων μας(ημών αλλά και των αυτουργών αυτής της κατάληξης)μεταφράστηκε σε "ευθείες απειλές κατά της ζωής των δικαστών". Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν.

Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες.Έτσι λοιπόν θα "κοκκινίσουν" όλα. Οχι από το αίμα. Αυτό το χύνετε εσείς καθημερινά. Το ζητάτε με αγωνία για να γεμίσετε τα δελτία και τις ιστοσελίδες σας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Ρουβίκωνας
SHARE:

24Media Network