Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Αμβρόσιο

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Αμβρόσιο

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγίου άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που αθώωνε τον Μητροπολίτη από την κατηγορία δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος

Έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου κατά της απόφασης αθώωσης του μητροπολίτη Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, για την κατηγορία της υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση των αντιρατσιστικό νόμο και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είχε παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 16 Μαρτίου με αφορμή ομοφοβικό παραλήρημα που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο:

“Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του.

Παρ’όλα αυτά, το δικαστήριο τον αθώωσε, κρίνοντας πως οι ύβρεις του ιεράρχη απευθύνονταν στους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα